Cel puţin 5% dintre clienţii care au încheiat poliţe RCA au primit "malus"

F.A
Bănci-Asigurări / 20 ianuarie 2010

Cel puţin 5% dintre clienţi care au încheiat poliţe de asigurare de răspundere civilă auto (RCA) au primit "malus", pe fondul daunelor multiple înregistrate, susţin reprezentanţii companiilor de asigurări, relatează NewsIn.

"La nivelul pieţei româneşti de asigurări, 5-6% dintre clienţi au fost "malusaţi", având în vedere daunele multiple înregistrate", a declarat azi directorul de comunicare al Allianz-Ţiriac Asigurări, Marius Onofrei, la un semminar organizat de Asociaţia pentru Promovarea Asigurărilor (APPA) şi revista PRIMM - Asigurări & Pensii.

Directorul general al EuroIns România, Alin Bucşa, a precizat că numărul clienţilor cu "malus" se ridică la circa 6%. În cazul companiei Asirom, ponderea clienţilor care au primit malus se ridică la 5-6%, sub aşteptările iniţiale, a menţionat Cătălin Stroe, directorul de vânzări al companiei.

Asigurătorii au aplicat sistemul bonus/malus pentru asigurările obligatorii de răspundere civilă auto (RCA) emise de la 1 ianuarie 2010, astfel că un şofer fără daune în 2009 beneficiază de o reducere de 10% la o poliţă încheiată pe o perioadă de un an. În schimb, şoferii cu mai multe accidente la activ vor plăti o primă mai mare cu până la 200%.

Pentru aplicarea unui malus sunt luate în calcul evenimentele pentru care a fost plătită cel puţin o daună în perioada de referinţă, în care se reţine responsabilitatea totală sau parţială a conducătorului auto, indiferent cine a condus vehiculul la momentul producerii accidentului, indiferent de modul de protocolare a acestuia, prin procesul verbal întocmit de poliţie ori prin constatare amiabilă de accident.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb