Cele mai mari contracte ale grupului "Erbaşu" sînt cu Primăria Capitalei

Alina Toma
Ziarul BURSA #Companii #Construcţii / 25 iunie 2004

Companiile "Erbaşu" au cîştigat în ultimii doi ani aproximativ 30 de licitaţii publice în valoare de 267 miliarde de lei, din care 195 de miliarde de lei de la Primăria Capitalei.

Primarul Capitalei, Traian Băsescu, susţine că muncipalitatea îi dăduse un avans pentru contorizare de 32 miliarde de lei. Domnul Băsescu a adăugat: "Din această sumă, firma nu justificase decît vreo 10 miliarde de lei. Fiind vorba de un împrumut de la BEI, nu puteam să-i mai dăm bani în avans, aşa cum dorea el, pentru că încă nu justificase diferenţa de 22 miliarde de lei. Ar mai fi fost o posibilitate ca Mihail Erbaşu să primească încă un avans, dar numai dacă ar fi adus primăriei o scrisoare de garanţie din partea vreunei bănci".

Domnia sa crede că nu a putut obţine această scrisoare pentru că avea totul ipotecat. Răzvan Murgeanu, director executiv utilităţi publice din Primăria Capitalei, ne-a spus că Mihail Erbaşu i-a fost prieten bun şi că nu a auzit să aibă probleme financiare grave. Domnia sa a subliniat că sponsoriza cu mulţi bani cîteva divizii ale clubului "Dinamo". Răzvan Murgeanu ne-a declarat: "Nu ştiu ce o să se întîmple acum cu ele.

Mihai Erbaşu a venit la mine să-l ajut. Avea trei facturi în valoare de aproape cinci miliarde de lei. Nu am putut să-i plătim imediat fără o scrisoare de garanţie de la bancă. El mi-a spus că nu o poate aduce imediat pentru că tocmai îşi schimbase banca. De asemenea, mai avea de recuperat mulţi bani de la primăriile de sector. Din cunoştinţele mele nu ştiu să fi avut mai multe contracte cu Primăria sectorului 2 decît cu celelalte".

Cunoscutul om de afaceri, Cristian Ţînţăreanu, ne-a precizat că nu a fost un apropiat al lui Mihai Erbaşu deşi se cunoşteau de 30 de ani. Domnia sa ne-a explicat: "El nu prea participa la petreceri. Am fost mirat să-l văd la ziua de naştere a lui Marian Iliescu, care a fost organizată la mine acasă. Ştiu de la Marian Iliescu că s-a simţit foarte bine". Domnul Ţînţăreanu ne-a mai spus că nu ştie ca firmele lui Mihai Erbaşu să fi avut grave probleme financiare. Domnia sa ne-a explicat: "Acum o lună a cumpărat de la Marian Iliescu un teren din Bucureşti, care l-a costat destul de mult. Intenţiona să construiască acolo un bloc. Din cîte ştiu eu, i-a dat partenerului său un cec cu scadenţa în iulie. Nu cred să-l fi omorît cineva". Marian Iliescu a confirmat că a vîndut lui Mihai Erbaşu un teren pe strada Popa Nan. Cei doi parteneri de afaceri intenţionau să construiască acolo două blocuri de locuinţe, proiect pentru care urmează să primească, în curînd, şi autorizaţia de construire. Domnul Iliescu ne-a declarat: "Am încasat deja banii de la domnul Erbaşu. Am mai spus şi repet că firmele lui Mihai Erbaşu nu aveau probleme financiare deosebite. Ca mulţi alti constructori, avea de recuperat şi de dat mai mulţi bani. Activele lui valorează enorm. Nu cred în varianta sinuciderii, ci, în cel mai rău caz, într-un accident".

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb