Cele mai multe noi cazuri de COVID-19 din ţară sunt la Bucureşti

A.D.
Miscellanea / 20 iunie 2020

Cele mai multe noi cazuri de COVID-19 din ţară sunt la Bucureşti

Numărul mediu de cazuri zilnice din acest moment este dublu faţă de cel din ultimele 3-4 săptămâni. Începând din 13 iunie, când s-a făcut simţit efectul relaxării, cazurile noi au trecut constant de 300 pe zi, cu un vârf de 345 în 14 iunie, după care s-au plafonat la 320. Cele mai afectate de această mărire a numărului de cazuri sunt Bucurestiul şi Braşovul, unde, aşa cum spun medicii, spitalele de boli infecţioase s-au umplut, scrie Radio Europa Liberă.

O analiză a universităţii americane Johns Hopkins arată că în România rata mortalităţii cauzate de coronavirus este de 6,4%%, iar cea a mortalităţii la mia de locuitori de 7,56, printre cele mai ridicate din Balcani.

Totodată a crescut şi indicele de transmitere a virusului, care la intrarea în starea de alertă era intre 0,8 şi 0.9, iar acum este în jur de 1.0 sau chiar puţin mai mare.

" Avem o săptămână de creştere la o medie de circa 265 de cazuri zilnic, o dublare a numărului mediu de cazuri faţă de săptămânile anterioare. Procentul cazurilor pozitive din testele prelucrate este în prezent de 3%, faţă de 1,5% în urmă cu 3-4 săptămâni. Deci e clar că numărul a crescut, asta ca să eliminăm orice teorie a complotului. Media care va fi semnificativă apare peste încă o săptămână, pentru ca atunci o să avem media ultimelor 14 zile zile cu creştere", declară pentru Europa liberă Alexandru Rafila, preşedintele Societăţii Române de Epidemiologie şi reprezentant al ţării noastre la Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

Evoluţia cazurilor noi în Capitală este alarmantă: vineri, 19 iunie, s-au înregistrat 42 de noi infectări, joi au fost 53 de cazuri noi, iar miercuri 59. Este cea mai mare creştere la nivelul ţării. În Bucureşti sunt înregistrate în total 2613 de cazuri, cifră care îl plasează pe locul doi după Suceava.

La Institutul "Matei Balş", cel mai mare spital de infecţioase din România, "nu mai sunt locuri libere", declară Adrian Marinescu, medic la acest spital.

Gradul de ocupare este în acest moment de 70% la spitalul " Victor Babeş", unde mai sunt libere 150 de locuri din 450.

"Spitalele din Bucureşti sunt aproape la fel de pline ca în momentul de vârf al pandemiei, în aprilie, sunt cam tot atâtea cazuri pe zi- 300, 300 şi ceva. Problema e la cine avem cazuri, la persoane tinere sau vârstnice. Cât timp nu o să fie suprasolicitate secţiile de terapie intensivă, e bine. Deocamdată avem tot sub 200 de persoane la nivel naţional la ATI", spune Alexandru Rafila.

Un alt judeţ cu creşteri semnificative ale cazurilor de Covid 19 este Braşovul, unde miercuri au fost 36 de noi infectări în 24 de ore, joi 34 şi vineri alte 27. În acest moment, în Braşov sunt 1148 de cazuri, pe locul trei la nivel de ţară, anunţă sursa.

Dacă ritmul de infectare se menţine crescător, pacienţii vor fi dirijaţi către spitalul din Săcele, care care va deveni unitate Covid cu 54 de paturi. Este o situaţie care împiedică redeschiderea spitalelor, ceea ce face ca, în continuare pacienţii cronici, cu boli grave, sau cei care s-au tratat la domiciliu, să nu aibă unde se interna. Situaţia este însă sub control, susţine Andreea Neculau, şefa Direcţiei de Sănătate Publică Braşov, care admite însă că sunt puţine locuri pentru operaţii.

Şi în Iaşi, creşterea cazurilor noi este importantă: vineri s-au înregistrat 33 cazuri în 24 de ore, joi 20 de cazuri, iar în weekend-ul trecut au fost 32 de cazuri.

În spitalele din Iaşi mai sunt disponibile doar 70 de locuri. Carmen Dorobăţ, managerul spitalului de Boli Infecţioase, spune că joi mai erau libere aproximativ zece paturi în saloanele pentru coronavirurs.

"Numărul internărilor a crescut. În weekend, ceea ce nu se întâmpla de obicei, când de regulă numărul de cazuri e mai mic decât în restul săptămânii, într-o singură zi am avut şi 20 de pacienţi internaţi. De la o gardă la alta nu mai avem 20-30 de paturi libere, ci avem între 7 şi 12 paturi libere pe tot spitalul", spune Carmen Dorobăţ, managerul spitalului, citată de Ziarul de Iaşi.

Spitalul CFR, cel care monitorizează pacienţii asimptomatici şi pe cei cu forme uşoare ale bolii, mai avea joi aproximativ 50 de locuri, iar la Spitalul de Pneumoftiziologie, de asemenea, mai erau aproximativ 6 locuri.

Carmen Dorobăţ spune că în doar o lună, între 15 mai şi 15 iunie, a fost un număr dublu de pacienţi cu teste pozitive prin comparaţie cu starea de urgenţă. "Situaţia este extrem de serioasă", atrage ea atenţia.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. Tov Rafila, vezi te rog cum aranjezi cifrele sa iasa asa cum trebuie!

    Da? 

    Rog confirmare!

    Multumim ! 

    1. Rog confirmare că nu ai probleme psihice !

      Mulțumim ! 

      Christian, tu esti?

      ti-ai dat seama ?

      Exista altcineva in afara de Cristian care ar scrie aberatiile de mai sus?

      Psihiatria.... 

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

22 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9768
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7609
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2692
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8894
Gram de aur (XAU)Gram de aur422.4014

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb