CELE MAI RENTABILE PLASAMENTE Acţiunile SIF "Oltenia" au adus investitorilor cîştiguri lunare maxime

I.Z.
Ziarul BURSA #Investiţii Personale / 24 mai 2004

Interesul unor investitori să achiziţioneze cît mai multe acţiuni ale societăţilor de investiţii financiare, în condiţiile unei oferte insuficiente pe piaţă, a determinat creşterea preţurilor acestor titluri pînă la niveluri nemaiatinse pînă în prezent. Astfel că, persoanele care au achiziţionat acţiuni SIF în urmă cu o lună au avut vineri un cîştig de maxim 34,23%, în cazul acţiunilor SIF "Oltenia" şi de 31% în cazul SIF "Moldova". În schimb, persoanele care au cumpărat acţiuni SIF acum un an, în momentul de faţă şi-au dublat investiţia.

Indicele BET-FI al societăţilor de investiţii financiare a înregistrat o creştere lunară de 22%, aşa încît, investitorii care şi-au format un portofoliu pe structura acestuia ar fi cîştigat în egală măsură.

Cei care au ales, însă, să îşi plaseze economiile în titluri ale fondurilor mutuale au cîştigat mai puţin decît dacă ar fi ales unele acţiuni. Cel mai mare randament lunar dintre fondurile mutuale a fost dat de "Integro". Unităţile sale de fond, exprimate în euro, au crescut vineri, faţă de luna trecută, cu 4,43%. "BCR Dinamic", următorul clasat, a adus investitorilor un cîştig de 3,57% (pentru unităţile de fond exprimate în euro).

Persoanele care nu au vrut să îşi asume un risc prea mare şi au preferat să îşi depună economiile la bancă ar fi cîştigat mai bine dacă alegeau depozitele în lei. Cea mai mare dobîndă acordată acum o lună de depozitele în lei se găsea la "Eurom Bank" şi CEC. Pentru banii depuşi pe 21 aprilie, o persoană ce alegea aceste variante avea vineri cu 1,07% mai mult decît suma depusă iniţial (exprimată în euro). La depozitele în valută, cel mai mult se cîştiga în cazul în care era ales un depozit în euro, la "Garanti Bank", şi anume 0,30%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb