CELE MAI RENTABILE PLASAMENTE Cursul acţiunilor "Amonil" a crescut cel mai mult în ultima săptămînă

I.Z.
Ziarul BURSA #Investiţii Personale / 28 iunie 2004

Clasamentul realizat în baza celor mai mari creşteri, în ultima lună, ale preţurilor acţiunilor cotate la Bursă a fost schimbat ieri în favoarea "Amonil" Slobozia. Preţul acestor titluri, exprimat în euro, a crescut susţinut pe parcursul săptămînii trecute, atingînd vineri cel mai mare nivel al ultimului an, şi anume 217 lei/acţiune. Din această cauză, găsim acţiunile "Amonil" şi în topul lunar al creşterilor, cu o variaţie de 46,65%, devansînd SIF "Oltenia" al cărui preţ, raportat la euro, a urcat în aceeaşi perioadă cu 44,9%.

Indicele BET, care urmăreşte evoluţia în ansamblu a acţiunilor societăţilor de investiţii financiare, s-a apreciat vineri cu numai 19,96% faţă de nivelul său de acum o lună, datorită scăderilor înregistrate de majoritatea titlurilor ce îl compun.

Persoanele care au preferat să îşi asume un risc investiţional mai scăzut şi au ales fondurile mutuale ar fi obţinut cîştigul lunar maxim dacă ar fi mizat, pe 25 mai, pe fondul mutual "Napoca". Titlurile acestui fond, exprimate în euro, erau vineri cu 6,89% mai mari.

Cei care şi-au plasat acum o lună economiile în depozite bancare se pot considera inspiraţi dacă ar fi ales "Eurom Bank" şi CEC pentru depozitele în lei şi "Garanti Bank" pentru depozitele în euro.

După o lună de zile de menţinere a economiilor în depozite în lei, persoanele respective aveau vineri cu 1,62% mai mult (pentru sumele transformate în euro). În cazul depozitelor în euro, cîştigul maxim ar fi fost de 0,30%. Faţă de acum o lună, moneda naţională s-a apreciat vineri faţă de cea europeană cu 0,20%.

Notă: Ponderea acţiunilor în indicele BET FI este următoarea: SIF1 - 19,75%, SIF2 - 16,38%, SIF3 - 19,34%, SIF4 - 25,91%, SIF5 - 18,62%. Ponderea acţiunilor în indicele BET este următoarea: BRD-25%, SNP-25%, TLV-19,07%, AZO-7,6%, TER-7,04%, ALR-5%, INX-4,66%, ATB-4,19%, OLT-1,84%, RBR-0,59%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb