CELE MAI RENTABILE PLASAMENTE Depozitele lunare în lei au fost mai rentabile decît cele în valută

I.Z.
Ziarul BURSA #Investiţii Personale / 18 mai 2004

Acţiunile societăţilor de investiţii financiare au continuat şi ieri să aducă investitorilor cele mai bune randamente lunare. Cei care au mizat în urmă cu treizeci de zile pe acţiunile SIF "Banat-Crişana" sau SIF "Transilvania" au fost cei mai cîştigaţi. Preţul titlurilor SIF "Transilvania", exprimat în euro, a cîştigat ieri 18,53% faţă de cel înregistrat pe 16 aprilie, în timp ce cursul acţiunilor SIF "Banat-Crişana" a urcat cu 17,06%, faţă de aceeaşi perioadă. Comparativ cu un an în urmă, cele două titluri SIF au consmenat ieri preţuri duble.

Şi acţiunile celorlalte societăţi de investiţii financiare au adus cîştiguri investitorilor, chiar dacă acestea au fost puţin mai mici. Ca dovadă, indicele BET-FI, ce urmăreşte evoluţia acestor titluri, a urcat faţă de luna trecută cu 18,49%.

În direcţia opusă a mers indicele BET al celor mai bune acţiuni cotate la prima categorie a BVB care şi-a diminuat valoarea cu 3,85%, faţă de acum o lună. Persoanele care au mizat pe titlurile fondurilor de investiţii ar fi fost mai cîştigate dacă alegeau fondul "Integro". Valoarea unei unităţi de fond exprimată în euro a crescut cu 5,13%. Din punct de vedere al rentabilităţii, fondul a fost urmat de "BCR Dinamic", cu 4,35%. La aceste calcule, nu s-a ţinut cont de comisioanele de vînzare sau retragere nici pentru acţiuni şi nici pentru fonduri mutuale.

Persoanele care au preferat depozitele bancare au obţinut cîştiguri lunare mai reduse. Depozitele în lei au remunerat investitorii cel mai bine. Băncile care au acordat în urmă cu o lună cele mai mari dobînzi pentru depozitele în lei au fost "Eurom Bank" şi CEC. La valută, cele mai mari dobînzi au fost acordate, în aceeaşi perioadă, de "Garanti Bank".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb