CELE MAI RENTABILE PLASAMENTE Preţul aurului a crescut cu 7,7% în ultima lună

R.O.
Ziarul BURSA #Investiţii Personale / 26 martie 2004

Persoanele care au cumpărat în urmă cu o lună obiecte din aur şi-au majorat ieri valoarea acestora cu 7,68% datorită creşterii preţului oficial al aurului, exprimat în euro.

Cei care au mizat pe un plasament cu grad de risc mai scăzut şi au cumpărat unităţi ale fodurilor mutuale, şi-au majorat valoarea investiţiei cu maxim 4,88%. Cei mai cîştigaţi au fost investitorii care au cumpărat în urmă cu o lună unităţile fondului "Napoca", randamentul lor fiind şi maximul din cît puteau cîştiga. Cri care au preferat unităţile fondului "Fortuna Clasic" şi-au majorat valoarea investiţiei cu 3,62%, dacă luăm în considerare valoarea unităţii fondului, exprimată în euro.

Randamentul maxim lunar ar fi revenit investitorilor care au cumpărat în urmă cu o lună acţiunile "Siretul". Cursul lor mediu a crescut cu 70,7%. Exprimat în euro, preţul mediu al acţiunilor "Siretul" a înregistrat o creştere reală de 71,21%. Cei care au preferat acţiunile "Alro" şi-au majorat valoarea reală a investiţiei cu 45,56%.

Persoanele care şi-au constituit un portofoliu cu cele mai lichide zece acţiuni de la prima categorie a Bursei şi cu structura indicelui BET au avut un cîştig mai redus. Aprecierea valorii indicelui, calculat în euro, a dus la creşterea cu 16,65% a valorii portofoliului lor. Mai puţin inspiraţi au fost investitorii care au optat pentru acţiunile SIF. Portofoliul constituit în urmă cu o lună cu structura indicelui BET-FI valora ieri cu 0,47% mai puţin, din cauza scăderii valorii indicelui bursier, calculat în euro.

Depozitele bancare au adus un cîştig redus. Cel mai mult şi-au majorat valoarea investiţiei cei care au preferat depozitele lunare în lei la "Finansbank", "Eurom Bank" şi CEC. Ei aveau ieri cu 1,72% peste suma investită, exprimată în euro. Cei care şi-au păstrat economiile acasă, în lei, şi-au majorat valoarea lor, exprimată în euro, cu 0,3%, datorită aprecierii leului în raport cu moneda europeană. Cea mai bună dobîndă lunară pentru depozitele în euro, de 0,3%, a fost oferită de "Garanti Bank".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb