CELE MAI RENTABILE PLASAMENTE Valoarea fondului "Fortuna Classic" s-a apreciat cu 1,6% în ultima lună

R.O.
Ziarul BURSA #Investiţii Personale / 20 aprilie 2004

Portofoliul format în urmă cu o lună cu acţiunile SIF şi cu structura indicelui BET-FI a avut un randament ridicat. Datorită creşterii indicelui bursier, calculat în euro, portofoliul valora ieri cu 4,95% mai mult decît în urmă cu o lună. Investitorii care au mizat pe cele mai lichide zece acţiuni de la prima categorie a Bursei formîndu-şi un portofoliu cu structura indicelui BET nu au fost la fel de inspiraţi. Din cauza scăderii indicelui BET, calculat în euro, portofoliul lor valora ieri cu 8,9% mai puţin.

Randamentul maxim lunar a revenit ieri investitorilor care au cumpărat în urmă cu o lună acţiunile "Sinteza" Oradea. Cursul lor mediu s-a apreciat cu 23,5% în ultima lună. Dacă îl exprimăm în euro, preţul mediu al titlurilor "Sinteza" s-a apreciat cu 21,22%, în ultima lună. Investitorii care au mizat pe ac-ţiunile SIF "Banat Crişana" şi-au suplimentat valoarea iniţială cu 10,06%, datorită creşterii cur-su-lui mediu, exprimat în euro.

Plasamentul în unităţile fondurilor mutuale a adus ieri cîştiguri reduse. Cel mai mult au obţinut investitorii care au cumpărat în urmă cu o lună unităţile "BCR Dinamic", valoarea reală a acestora fiind ieri cu 0,05% mai mare. Cei care au preferat unităţile "Fortuna Classic" şi-au diminuat valoarea investiţiei cu 0,6% datorită scăderii valorii unităţii fondului, exprimată în euro.

Depozitele bancare nu au fost profitabile în ultima lună. Cei mai inspiraţi au fost investitorii care şi-au constituit un depozit lunar în euro la "Garanti Bank", suma lor majorîndu-se cu maxim 0,3% în ultima lună. Persoanele care şi-au constituit un depozit lunar în lei şi-au diminuat valoarea sumei investite, exprimate în euro, cu minim 0,46%, cea mai bună dobîndă lunară fiind oferită de "Finansbank", "Eurom Bank" şi CEC. Persoanele care şi-au păstrat economiile acasă, în lei, şi-au diminuat valoarea acestora, exprimată în euro, cu 1,85%, din cauza deprecierii leului în raport cu moneda europeană.

Obiectele din aur cumpărate în urmă cu o lună valorau ieri cu 0,98% mai mult, datorită creşterii preţului aurului, exprimat în euro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9766
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7317
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3535
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9743
Gram de aur (XAU)Gram de aur405.9099

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb