Centru integrat de colectare a deşeurilor nepericuloase inerte, noul proiect al Consiliului Judeţean Galaţi

Ana Felea
Miscellanea / 13 septembrie 2022

Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi

Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi

Consiliul Judeţean Galaţi continuă să investească în proiecte de gestionare a deşeurilor, după ce în luna august 2022 a inaugurat noul depozit de deşeuri menajere, pentru care s-au cheltuit aproape 70 milioane de lei. Noul obiectiv anunţat de autorităţile judeţene este un centru integrat de colectare cu aport voluntar a deşeurilor inerte precum şi a deşeurilor care nu pot fi colectate în pubele individuale de către operatorul de salubritate.

În acest sens, marţi, consilierii judeţeni s-au reunit în şedinţă extraordinară pentru a aproba proiectul care va permite Consiliului Judeţean să preia un teren de 24.321 de metri pătraţi, suprafaţă necesară pentru ridicarea investiţiei.

"Ne dorim să amenajăm la marginea oraşului un centru integrat de colectare a deşeurilor nepericuloase inerte, cum ar fi molozul rezultat din demolări, mobila veche şi uzată, deşeurile textile sau diverse echipamente electrice şi electronice. Am cerut deja terenul de la Consiliul Local Galaţi, iar în cel mai scurt timp vom depune proiectul în cadrul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă, pentru a obţine o finanţare cu fonduri europene", au anunţat reprezentanţii CJ Galaţi.

Un centrul integrat presupune amenajarea unei platforme betonate, construcţia unei hale, a unor spaţii administrative şi a unei staţii de compostare, precum şi achiziţionarea mai multor utilaje, inclusiv a unui concasor pentru deşeuri din construcţii şi demolari.

De asemenea, pe lângă acest centru integrat, Consiliul Judeţean intenţionează să ceară fonduri europene prin PNRR pentru încă un proiect ce vizează tot gestionarea deşeurilor.

"Lucrăm deja la un alt proiect prin care vom amenaja platforme pentru colectarea şi valorificarea deşeurilor inerte în cinci localităţi din judeţ. Şi acest al doilea proiect va fi depus spre finanţare prin PNRR", a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

Valoarea celor două proiecte este de aproximativ 10 milioane de euro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb