Centrul Expoziţional "Moldova" a fost recepţionat

Doru Mocanu, Iaşi
Companii #Imobiliare / 29 decembrie 2010

Conducerea Consiliului Judeţean Iaşi, împreună cu partenerii din cadrul Primăriei municipiului Iaşi, au participat, ieri, la recepţionarea lucrărilor Centrului Expoziţional "Moldova".

Proiectul a fost implementat de către Consiliul Judeţean Iaşi (lider de proiect), în parteneriat cu Primăria municipiului Iaşi, cu sprijinul financiar al Uniunii Europene prin Programul PHARE 2004 - 2006, Coeziune Economică şi Socială, Proiecte Mari de Infrastructură Regională, în cadrul acordului semnat în anul 2007 cu Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului şi Agenţia de Dezvoltare Regională Nord - Est. Valoarea totală a Centrului Expoziţional "Moldova" se ridică la 8.391.726,29 euro, din care 5 milioane de euro resurse PHARE, 1.666.666,67 euro reprezintă co-finanţare de la Fondul Naţional pentru pre-aderare, iar contribuţia locală (Consiliul Judeţean Iaşi şi Consiliul Local Iaşi) se ridică la 1.725.059,62 euro.

Obiectivul general al proiectului este dezvoltarea infrastructurii de afaceri pentru îmbunătăţirea accesului la mediul de afaceri în vederea creşterii nivelului competitivităţii IMM-urilor în judeţul Iaşi şi în Regiunea de Nord - Est, iar obiectivul specific este asigurarea infrastructurii, logisticii şi resurselor pentru dezvoltarea echilibrată şi stimularea creşterii competitivităţii întreprinderilor din regiune, create în cadrul Centrului Expoziţional "Moldova" Iaşi.

Centrul Expoziţional "Moldova" a fost construit în preajma Parcului Tehnologic "Tehnopolis", într-o zonă cu potenţial semnificativ de dezvoltare. Clădirea are o suprafaţă utilă de 10.368 metri pătraţi, distribuită pe trei corpuri principale, zona destinată manifestărilor expoziţionale depăşind 8.000 mp, din care 6.000 mp la interior. De asemenea, obiectivul beneficiază de o parcare cu o capacitate de 145 de locuri, de cinci săli de conferinţe dotate la cele mai înalte standarde, dar şi de un incubator de afaceri care oferă anual posibilitatea de a se dezvolta pentru câte trei firme start-up, având ca domenii de activitate organizarea de târguri şi expoziţii, servicii de marketing şi servicii de relaţii publice. Acest obiectiv este singura locaţie din zona de nord-est a României care va putea oferi condiţiile necesare desfăşurării unor manifestări de amploare, beneficiari fiind atât Iaşiul, cât şi cele peste 47.000 de întreprinderi mici şi mijlocii din Regiunea de Nord-Est care pot participa la târgurile şi expoziţiile organizate aici. De asemenea, în relaţie cu realizarea unui alt mare proiect investiţional al Iaşiului, modernizarea la standarde internaţionale a Aeroportului, pentru a permite un aflux mai mare de mărfuri şi călători, Centrul Expoziţional "Moldova" va putea fi introdus şi în calendarul internaţional al târgurilor şi expoziţiilor.

Responsabilii Consiliului Judeţean Iaşi, iniţiatorul proiectului, susţin că beneficiari direcţi ai acestui obiectiv sunt peste 1.600 firme expozante anual, cinci organizatori de târguri si expoziţii din judeţul Iaşi şi opt din alte judeţe ale Regiunii de Nord - Est, precum şi cele trei firme organizatoare de târguri şi expoziţii incubate. Printre beneficiari se mai numără şi cele 100 de persoane angajate temporar pe durata lucrărilor de construcţie, dar şi cei 32 de angajaţi ca urmare a locurilor de muncă directe (26 permanente şi 6 temporare) create în cadrul Centrului Expoziţional în primul an de funcţionare după după finalizarea lucrărilor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

11 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9740
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5032
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3246
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8944
Gram de aur (XAU)Gram de aur365.2626

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb