Cerbul de Aur 2005, posibil la Bucureşti

Ziarul BURSA #Cultură / 27 iulie 2004

Cerbul de Aur 2004 s-a încheiat duminică noaptea printr-un spectacol folcloric cu un afiş de zile mari. Toţi laureaţii, de la malteza Eleanor, deţinătoarea trofeului, la premianţii locurilor I, II şi III, pînă la premianta pentru popularitate - s-au declarat încîntaţi de organizare, profesionalism, anvergura evenimentului. Toţi îl consideră o oportunitate în cariera lor de acum înainte şi îl compară ca importanţă cu Eurovision-ul, informează Rompres.

Declaraţiile oficiale sunt una, culisele alta. Pe bună dreptate, directorul festivalului de patru ani încoace, Irina Radu, şi-a exprimat direct nemulţumirea pentru "slaba reacţie a autorităţilor braşovene în ce ţine de ei în organizarea de anul acesta". Pentru Radu, ediţia actuală, a XIV-a, "a fost de fapt cea cu ghinionistul număr 13 şi nu numai, pentru minunăţiile care s-au ţinut lanţ", una dintre ele fiind anularea concertului lui Ronan Keating.

Directorul festivalului s-a referit la calitatea din ce în ce mai slabă a serviciilor din oraş, care alunecă de la an la an spre amatorism şi provincialism. După ce în prima zi de festival prefectul braşovean Otilian Neagoe a recunoscut implicarea slabă la nivelul publicităţii şi mobilizării autorităţilor locale, la finalul festivalului şi organizatorii din partea TVR au dat glas nemulţumirilor.

Irina Radu a spus duminică, la conferinţa de presă cu laureaţii, că are de mai multă vreme în plan să mute festivalul, cel mai potrivit oraş pentru acesta fiind Capitala.

"Braşovul e un oraş superb, îmi sunt dragi oamenii lui, dar e o diferenţă între oameni şi autorităţi (...). De exemplu, nu este posibil ca noi să ne ocupăm de aspecte jenante ca cele ale invitaţiilor pentru Consiliul Judeţean, cînd aceştia nu şi-au achitat datoriile financiare faţă de noi rămase de anul trecut", a spus directorul festivalului.

Irina Radu nu s-a abţinut să nu remarce imaginea desuetă a locaţiilor de cazare rezervate invitaţilor, spunînd că se aşteaptă ca măcar anul acesta să se finalizeze modernizările de la Hotelul Aro, o emblemă a vechiului centru din Braşov, loc a cărui imagine te transportă în vremurile de dinainte de `89. "Imaginea Braşovului nu este pe măsura anvergurii festivalului", a concluzionat reprezentanta TVR.

Despre bugetul alocat Cerbului anul acesta, de 1.000.000 de euro, Irina Radu a spus că a fost depăşit cu aproape 5%, datorită schimbării de ultim moment a invitaţilor în concert (Ronan Keating a fost înlocuit în două zile cu Thomas Anders, dar pentru acesta din urmă onorariul a fost sub suma pretinsă de Keating).

Radu a mai remarcat că echivalentul în lei de peste 40 de miliarde nu este o sumă exorbitantă, aşa cum poate părea majorităţii românilor, dacă e să comparăm Cerbul cu manifestări similare, precum Eurovision-ul - în 2002, la Riga, bugetul pentru o singură seară a competiţiei europene a fost de 6.000.000 de euro. Iar Cerbul de Aur rămîne, totuşi, emblematic pentru manifestările muzicale made în România.

Pînă la ediţia următoare posibil găzduită de Capitală, pentru care Irina Radu nu garantează că va mai răspunde, TVR-ul se gîndeşte serios să folosească onorariul achitat lui Ronan Keating prin organizarea unui concert la Bucureşti a vedetei britanice, sau să o aducă pe Aura Urziceanu (membră a juriului la Cerb) în recital tot la Bucureşti, într-o revenire spectaculoasă, pe măsura talentului ei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb