CERONAV a participat la cea de-a 13-a ediţie a Forumului Anual SUERD

F.D.
Miscellanea / 11 iulie

CERONAV a participat la cea de-a 13-a ediţie a Forumului Anual SUERD

Strategia UE pentru regiunea Dunării (SUERD) este a doua strategie macroregională a UE adoptată de Comisia Europeană, la care participă 14 ţări. În perioada 16 mai - 21 iunie 2024, deoarece Austria deţine preşedinţia rotativă a SUERD într-un interval în care macroregiunea Dunării traversează o perioadă de tranziţie, la Viena au avut loc o serie de evenimente organizate cu scopul de a intensifica cooperarea transfrontalieră, de a găsi soluţii în ceea ce priveşte modernizarea durabilă a navigaţiei interioare, provocările şi oportunităţile pe piaţa muncii şi în domeniul educaţiei în Regiunea Dunării, conform unui comunicat de presă remis Redacţiei.

În data de 16 mai 2024, dna L. Martes, expert CERONAV, a participat la cea de-a 24-a reuniune a grupului director al Ariei Prioritare 1A - Îmbunătăţirea mobilităţii şi a multimodalităţii: Căi navigabile interioare. Pe tema "Educaţie şi locuri de muncă", reprezentantul CERONAV a abordat problema deficitului de personal nautic calificat din regiunea Dunării, a cărei rezolvare necesită eforturi de colaborare şi soluţii inovatoare. Iniţiativele-cheie discutate au subliniat necesitatea de a atrage personal navigant, în special persoane tinere, şi de a asigura condiţii de lucru care să favorizeze păstrarea personalului.

Dna M. Vintila, responsabil Compartiment Proiecte Europene din cadrul CERONAV, a participat în data de 23 mai 2024 la Conferinţa internaţională privind provocările şi oportunităţile unei tranziţii corecte, verzi şi digitale pe piaţa muncii şi în domeniul educaţiei în Regiunea Dunării, organizată de Aria Prioritară 9. În Grupul de lucru 3 - Grupuri vulnerabile şi o tranziţie corectă, aceasta a vorbit despre iniţiativa Sail IN şi a prezentat pe scurt viziunea CERONAV pentru sprijinul grupurilor dezavantajate, în special al tinerilor din zone rurale, prin includerea pe piaţa muncii din sectorul navigaţiei pe ape interioare.

CERONAV a fost prezent, prin dna G. Capota, şi la cea de-a 13-a ediţie a Forumului Anual SUERD, care a avut loc în perioada 20 - 21 iunie 2024, oferind o platformă de cooperare pentru părţile interesate din regiune şi nu numai, pentru a discuta provocările viitoare, pentru a identifica soluţii la problemele comune şi pentru a crea perspective pentru un viitor prosper. Organizat de Preşedinţia austriacă a SUERD în cooperare cu Comisia Europeană şi cu Danube Strategy Point, în parteneriat cu administraţia municipală a oraşului Viena, în calitate de oraş gazdă, evenimentul a reunit miniştri, primari, experţi, precum şi reprezentanţi ai societăţii civile din statele membre precum şi din cinci ţări candidate la UE. Agenda evenimentului a reflectat priorităţile tematice ale Preşedinţiei austriece, care cuprind contribuţia la stabilitate şi securitate, promovarea inovării, a competenţelor şi a oportunităţilor de afaceri, precum şi consolidarea ecosistemului şi gestionarea tranziţiei ecologice în Regiunea Dunării. S-a abordat şi conservarea patrimoniului cultural şi istoric, oraşele ca hub-uri de transformare, stimularea inovaţiei, competenţelor şi a oportunităţilor, subiecte intens dezbătute şi de o importanţă deosebită pentru Regiunea Dunării.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb