CERONAV anunţă lansarea proiectului LEARN4SEA

S.B.
Miscellanea / 23 iulie

CERONAV anunţă lansarea proiectului LEARN4SEA

Centrul Român pentru Pregătirea şi Perfecţionarea Personalului din Transporturi Navale - CERONAV, în calitate de lider de proiect, va derula în perioada 2024-2026, un nou proiect cofinanţat de Uniunea Europeană prin Programul Interreg NEXT Bazinul Mării Negre.

Obiectivul principal al proiectului este de a dezvolta şi implementa acţiuni şi campanii comune de conştientizare a populaţiei cu privire la protecţia ecosistemelor din bazinului Mării Negre şi reducerea tuturor formelor de poluare şi contribuie la îndeplinirea obiectivului specific al Programului de a consolida protecţia şi conservarea naturii, a biodiversităţii şi a infrastructurii verzi şi de a reduce formele de poluare.

Astfel, cunoştinţele, experienţa şi cooperarea a cinci organizaţii din patru ţări din Bazinul Mării Negre (CERONAV - România, Municipalitatea Shabla - Bulgaria, BDCA - Asociaţia de Cercetare şi Dezvoltare Dunăre - Marea Neagră - Bulgaria, Agenţia Naţională de Mediu - Georgia şi Universitatea Piri Reis - Turcia) vor fi puse în practică pentru a dezvolta soluţii şi a implementa acţiuni comune care vor contribui la protecţia, conservarea naturii şi reducerea poluării. Pe o perioadă de 26 de luni, vor fi dezvoltate instrumente care vor permite o mai bună înţelegere a problemelor de mediu pentru a stimula dorinţa de a acţiona şi de a sprijini iniţiativele pentru protecţia mediului în toate segmentele publicului larg.

Acţiunile includ realizarea unei reţele de centre de informare despre mediu, conectate printr-o platformă digitală educaţională informală pentru regiunile din Bazinul Mării Negre, care va pune la dispoziţie date colectate de la senzorii ce vor fi amplasaţi în diferite locaţii din cele patru ţări participante. De asemenea, vor fi organizate evenimente, sesiuni de informare în şcoli şi acţiuni pilot pentru protecţia mediului, incluzând demonstraţii de colectare a deşeurilor de pe plaje şi de pe suprafaţa apei. Va fi elaborat un ghid cu recomandări pentru autorităţi, măsuri propuse pentru stabilirea unei cooperări eficiente şi pe termen lung pentru un mediu mai bine protejat şi o poluare redusă, precum şi o metodologie inovatoare pentru evaluarea calităţii aerului şi a apei, în urma analizei datelor colectate.

Proiectul, cofinanţat de Programul Interreg NEXT Bazinul Mării Negre, are un bugetul total de 823.980 EURO, valoarea totală a finanţării nerambursabile este de 741.582 EURO.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb