CertAsig a subscris prime totale de 3,5 milioane euro, anul trecut

Elena Deacu
Companii / 28 mai 2015

CertAsig, o companie de asigurări independentă cu sediul în România şi operaţiuni în România, Turcia şi Bulgaria, a crescut cu 42% în primul trimestru din 2015, ajungând la prime totale subscrise de 3,5 milioane euro, faţă de 2,5 milioane euro în aceeaşi perioadă a anului 2014.

Strategia companiei este de a se adresa exclusiv segmentului corporate, dezvoltând produse de asigurări specializate pentru companii din diverse industrii şi domenii de activitate.

În primul trimestru 2015, 62% din primele brute subscrise de CertAsig au fost generate în unele din clasele de asigurări cele mai solicitante din punct de vedere "tehnic", în care compania excelează: asigurări de garanţii, de cargo şi bunuri în tranzit, asigurări de bunuri şi cele adresate domeniilor inginereşti, precum şi răspunderi generale. "Pe măsură ce economia se revigorează, rezultatele noastre reflecta creşterea economică în România, precum şi în Turcia şi Bulgaria", spune James Grindley, CEO CertAsig. "în primul trimestru, am asigurat diverse proiecte de anvergură în construcţii şi infrastructură, cum ar fi autostrăzi (de exemplu Sebeş-Turda), proiecte de reabilitare CET, parcuri foto-voltaice şi eoliene cu capacităţi instalate de peste 80kw. Pentru aceste proiecte am oferit asigurări de clădiri, precum şi răspunderi generale şi garanţii contractuale".

Dn punct de vedere geografic, România este cea mai importantă piaţă pentru CertAsig, generând peste 60% din afacerile companiei, în timp ce Turcia a generat 35% din primele totale subscrise. Bulgaria, unde compania a început să activeze în 2013 şi a deschis o sucursală în 2014, se află încă în etapa de cunoaştere şi penetrare a pieţei şi a generat un procent mai mic, dar în creştere, în volumul de afaceri al CertAsig.

În primul trimestru 2015, CertAsig a achitat daune în valoare de 1,4 milioane de euro, bazându-se pe una din cele mai rapide proceduri de procesare a dosarelor de daune. Printre cele mai mari daune achitate de asigurator a fost o daună de 800.000 euro pentru o garanţie de bună execuţie a unei lucrări de recondiţionare la o fabrică localizată în Transilvania, precum şi o daună de 400. 000 euro pentru o poliţă de asigurare maritimă a unei nave scufundate.

"În esenţă, asigurarea este promisiunea că, în cazul în care apare o pagubă, se va achita acea daună. Suntem mândri de promptitudinea şi corectitudinea noastra în achitarea daunelor, iar brokerii şi clienţii lor ştiu asta, acesta fiind de altfel unul din principalele noastre atu-uri în piaţă", spune James Grindley.

Portofoliul CertAsig este susţinut de tratate de reasigurare subscrise cu unii din cei mai puternici reasiguratori internaţionali, printre care Swisss Re, Hannover Re, Partner Re şi Sindicatele Lloyd's. "Pe lângă siguranţa financiară, reasiguratorii noştri ne aduc şi cunostinte tehnice şi experienţă în dezvoltarea produselor de asigurări specializate".

CertAsig este o companie de asigurări românească, al cărei acţionar majoritar este Royalton Capital Investors II, un fond privat de investiţii cu sediul în Luxemburg, prezent în România, Polonia, Slovacia, Turcia şi Cehia. Principalii investitori ai Royalton Capital Investors II sunt Alpha Associates, Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare (EBRD) şi Fondul European de Investiţii (EIF).

CertAsig s-a dezvoltat dintr-o companie mică, locală, cu prime subscrise de doar 0,6 milioane euro în 2007, într-o companie de asigurări solidă, cu o prezenţă puternică în România, Bulgaria şi Turcia. In 2014, compania a avut subscrieri totale de 13 milioane euro.

Cu puncte de lucru în Bucureşti, Constanţa, Timişoara si Cluj, reprezentanţe regionale în Suceava, Ploieşti, Brasov şi Râmnicu Vâlcea, un birou de legătură în Istanbul (Turcia) şi o sucursală în Sofia (Bulgaria), CertAsig are o echipă de peste 70 de specialişti în asigurari.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb