Certificatul verde COVID, obligatoriu pentru acces la activităţi neesenţiale în localităţile cu rata de incidenţă peste 3 la mie

J.P.
Miscellanea / 16 septembrie 2021

Certificatul verde COVID, obligatoriu pentru acces la activităţi neesenţiale în localităţile cu rata de incidenţă peste 3 la mie

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) a aprobat, printr-o nouă hotărâre, propunerea privind obligativitatea certificatului verde COVID pentru accesul la activităţi economice din anumite domenii în localităţile unde rata de incidenţă este mai mare de 3 la mia de locuitori şi mai mică sau egală cu 6 la mia de locuitori, conform Agerpres.

Decizia finală privind această măsură va fi luată într-o şedinţă de guvern.

Astfel, prin Hotărârea nr.70 a CNSU se stabileşte permiterea desfăşurării unor activităţi din anumite domenii economice, dacă incidenţa cumulată la 14 zile este mai mare de 3/1.000 de locuitori şi mai mică sau egală cu 6/1.000 de locuitori, doar pentru persoanele vaccinate, testate sau trecute prin boală, în următoarele condiţii:

- competiţiile sportive organizate în spaţii închise sau deschise se pot desfăşura cu participarea spectatorilor până la 30% din capacitatea maximă a spaţiului, cu purtarea măştii de protecţie şi asigurarea unei distanţe de minimum 1 metru între spectatori;

- activitatea în cinematografe, instituţii de spectacole şi/sau concerte se poate desfăşura cu participarea spectatorilor până la 50% din capacitatea maximă a spaţiului, cu purtarea măştii de protecţie;

- organizarea şi desfăşurarea în spaţii deschise a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice şi private sau a altor evenimente culturale se pot realiza cu participarea a cel mult 1.000 de spectatori, cu purtarea măştii de protecţie;

- evenimentele private în spaţii închise (nunţi, botezuri), în saloane, cămine culturale, restaurante, baruri, cafenele, săli/corturi de evenimente pot avea loc cu participarea a maximum 200 de persoane, cu asigurarea unei suprafeţe de minimum 2 mp pentru fiecare persoană;

- organizarea de cursuri de instruire şi workshop-uri poate fi realizată cu participarea unui număr de maximum 150 de persoane în spaţii închise, respectiv maximum 200 de persoane în spaţii deschise, cu purtarea măştii de protecţie şi asigurarea unei suprafeţe de cel puţin 2 mp pentru fiecare persoană.

- organizarea de conferinţe în spaţii închise poate fi realizată cu participarea unui număr de maximum 150 de persoane, cu purtarea măştii de protecţie şi asigurarea unei suprafeţe de cel puţin 2 mp pentru fiecare persoană;

- organizarea de mitinguri şi demonstraţii poate fi realizată cu participarea unui număr de maximum 100 de persoane, cu respectarea anumitor măsuri:

- activitatea restaurantelor şi cafenelelor, în spaţii închise, se poate desfăşura în intervalul orar 5,00 - 2,00 până la 50% din capacitatea maximă a spaţiului;

- activitatea sălilor de sport/fitness în spaţii închise - cu participarea persoanelor până la 50% din capacitatea maximă a spaţiului, cu asigurarea unei suprafeţe de cel puţin 7 mp pentru fiecare persoană;

- activitatea operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc poate fi realizată cu participarea persoanelor până la 50% din capacitatea maximă a spaţiului;

- activitatea operatorilor economici care administrează locuri de joacă pentru copii în spaţii închise poate fi realizată în intervalul orar 5,00 - 24,00 până la 50% din capacitatea maximă a spaţiului;

- activitatea piscinelor interioare poate fi realizată până la 50% din capacitatea maximă a spaţiului.

Totodată, prin HCNSU nr.70 se stabileşte permiterea desfăşurării unor activităţi din anumite domenii economice, dacă incidenţa cumulată la 14 zile este mai mare de 3/1.000 de locuitori şi mai mică sau egală cu 6/1.000 de locuitori, doar pentru persoanele vaccinate, în anumite condiţii:

- activitatea în baruri, cluburi şi discoteci poate fi realizată în intervalul orar 5,00 - 2,00 până la 30% din capacitatea maximă a spaţiului;

- activitatea sălilor de jocuri poate fi realizată în intervalul orar 5,00 - 2,00 până la 50% din capacitatea maximă a spaţiului.

Opinia Cititorului ( 14 )

  1. Romanii vor renunța la toate aceste lucruri! Cu 30% clienți nu se fac afaceri!

    1. Cel mai corect e boicotul masiv, o bere se poate bea și acasă. Plus că e mai ieftin și iti păstrezi demnitatea.

      Cei cu restaurante vor culege roadele... 

    Revolte masive!

    1. pai daca nu era masura asta ne interzicea tuturor la peste 3 la mie. deci celor nevaccinati/netestati/necovida ti nu li se interzice nimic in plus fata de acum.

      revolta ar trebui sa fie ca nu-i lasa si la peste 6 la mie. si e monstruos sa-ti bati joc de restaurante in halul asta. guvrrnul ar trebui sa revina cu picioarele pe pamant. xum vine asta, sa tai dreptul unui antreprenor de a face bani ca sa faci economie la cheltuielile cu sanatatea?! nu mai bine nationalizeaza tot ca sa nu mai streseze atat pe oamenii care inca mai incearca sa creada ca traim intr-o economie libera? 

      N-ai înțeles că e activitate neesențială, ce nu ți-e clar? Un patron de cârciumă, poate sa fie foarte bine specialist IT pe timp de lockdown.

      Vreau sa văd și eu cine mai tine deschis cu 3-4 oameni vaccinați la mese în local. 

      Interesele IMM-urilor, restaurante, HoReCa (listele galben, verde, rosu), vrea sa le cumpere străinii pe nimic! La fel cu prețurile la gaze și electricitate! De aceea măsluiesc cifrele, pentru a trimite acasă pe școlari, pentru ca statul sa nu mai plătească utilitățile acestor instituții! Jos guvernul nazist!

    rata asta de incidenta este facuta din pix , si urmareste introducerea certificatului asta verde

    1. Fara certificat verde nu se merge la serviciu! Italia? Grecia, SUA sunt lagăre de concentrare! Nu mai sunt democrații! O revolta mondiala trebuie sa urmeze in fata dictaturii naziste! Dacă populația sta pasiva Milițiile Mondiale Neanderthaliene Naziste vor introduce Pământul intr-o Era a Întunericului!

      In locuri pustii! Vor respinge Milițiile Vacciniste și Sectante cu arme, precum Rambo, vor creste animale, vor dezvolta o medicina revoluționara,!

    de ce autorul articolului a afirmat ca activitatile acestea ar fi neesentiale? poate el/ea e neesential. cum ii place?

    1. Pentru că asa sunt etichetate de guvern, ce să ne mai ascundem după cuvinte. Iar oamenii care desfășoară activități neesențiale sunt ..ai ghicit, neesențiali. Sunt esențiali numa ăia care lucreaza in corporații.

    Pe mine va spun sincer ca nu ma intereseaza aceste activitati neesentiale. INSAAAAAA

    Ma opun acestei reglementari pentru ca este doar un pas dintr-o serie care va duce la limitarea severa a drepturilor omului ca in Italia si Franta. Ce era de asteptat de la Macron sau Mario Draghi, niste macelari, niste dobitoci. 

     

    Este complet nestiintific sa lasi vaccinatii NETESTATI. Este o tampenie. O spune chiar ministrul israelian al sanatatii. 

     

    Times of Israel: "Health minister on hot mic: Some COVID restrictions are to incentivize vaccines" 

    Several ministers were overheard prior to a cabinet meeting on Sunday saying that some coronavirus-related restrictions are only aimed at incentivizing vaccination, rather than driving down morbidity, while lamenting that the unvaccinated are taking up hospital beds. 

    “I also think you can remove the Green Pass for outdoor restaurants,” Interior Minister Ayelet Shaked told Health Minister Nitzan Horowitz, in footage broadcast by Channel 12 news on Sunday evening. 

    The “Green Pass” is a document held by those who are vaccinated or have recovered fr om COVID, and is required to access most indoor public places, as well as crowded outdoor attractions. 

    “In pools, too, not just in restaurants. Epidemiologically it’s correct,” Horowitz responded to Shaked, noting that the Green Pass is not particularly needed at outdoor gatherings. 

    1. cand o sa devii si tu neesential , poate atunci o sa te intereseze .....

      Exact asta am spus.... ca acest mic pas este de fapt PRIMUL, nu doar singurul. Si de aceea nu este acceptabil.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb