Persoanele care doresc să obţină credite avantajoase pot folosi aplicaţia Volt pentru a grăbi şi pentru a simplifica acest proces, conform unui comunicat remis redacţiei.
Potrivit sursei citate, în 2021, în ţara noastră s-a înregistrat un număr record de credite noi - cel mai mare număr din ultimii 15 ani. Intenţia românilor de a accesa finanţări a crescut semnificativ, iar Volt vine în întâmpinarea acestei dorinţe.
Conform statisticilor analizate de companie, majoritatea utilizatorilor care accesează un credit ipotecar au un scor de credit de 700 de puncte, considerat foarte bun pe scara FICO, faţă de 600, media celor care nu au credite ipotecare.
Persoanele care deţin mai multe credite folosite corect şi rambursate la timp au scoruri FICO mai bune decât cele care nu deţin în prezent sau au restanţe la creditele active. Contrar părerii generale, un istoric cât mai scurt sau chiar absenţa creditelor accesate în trecut nu reprezintă un avantaj când vine vorba de scorul FICO, ci dimpotrivă.
Totodată, un scor FICO mai mare se traduce prin accesarea unor credite în condiţii mai bune. Persoanele cu un scor de credit cuprins între 601 şi 700 de puncte au obţinut cele mai mari credite, cu o valoare medie de 224.940 lei (45,906 euro), iar persoanele cu un scor de sub 500 de puncte au obţinut creditele ipotecare cu cea mai mică valoare medie, respectiv 162.750 de lei (33,214 euro).
Una dintre soluţiile pentru creşterea scorului FICO propuse de Volt este crearea unui istoric de creditare. Un prim pas poate fi accesarea unui micro-credit via linia de credit Delfin, rambursarea la timp a acestui micro-credit fiind o condiţie esenţială pentru reuşită.
Scorul FICO (Fair Isaac Corporation) îşi are originea în sistemul american de creditare, însă este luat în considerare şi în România, atunci când băncile şi unele instituţii financiare nebancare estimează riscul de neplată şi hotărăsc acordarea sau refuzarea oferirii creditelor.
Acest scor se calculează pe baza istoricului comportamentului de plată al unei persoane, după o metodologie internaţională standard. Un scor FICO bun sau foarte bun este considerat acela situat între 650 şi 850, în timp ce un scor mediu înseamnă 550-650, iar un scor mic, care scade semnificativ şansele de primire a unui credit, se situează între 300 şi 550.
Contrar credinţelor generale, scorul FICO nu ia în considerare câştigurile actuale, bunurile deţinute, statutul civil sau istoricul profesional, se arată în comunicat.