CFA România lansează studiul despre îmbătrânirea populaţiei şi consecinţele economice ale acestui fenomen

F.D.
Miscellanea / 28 iunie 2022

CFA România lansează studiul despre îmbătrânirea populaţiei şi consecinţele economice ale acestui fenomen

Asociaţia CFA România a realizat studiul "Cum ne Asigurăm Viitorul! Despre Bunăstare şi Statul Social." şi îl lansează astăzi, ora 18:00, în cadrul unui eveniment ce va avea loc în Aula Bibliotecii Centrale Universitare "Carol I", potrivit unui comunicat de presă.

Colectivul de lucru a făcut o analiză a componentelor din cadrul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţa, reforma sistemului fiscal, a sistemului de pensii, piaţă muncii, şi face propuneri de dezvoltare a soluţiilor din perspectiva politicilor publice.

Studiile arată că, în contextul unei pieţe deschise, anumite dezechilibre din pieţele dezvoltate sunt acoperite de forţa de muncă importată. Românii care au emigrat contribuie atât la acoperirea necesarului de muncă în domenii deficitare dar şi la echilibrarea sistemului social şi al contractului social, din ţări ale Uniunii Europene.

De asemenea, se subliniază faptul că există mai multe dezechilibre care concură la crearea acestui deficit precum fenomenul de îmbătrânire a populaţiei, sistemul de taxare şi nivelul de colectare, dar şi productivitatea muncii.

Contractul social actual este greu de acceptat pentru o bună parte din populaţia ţării. Acesta este motivul principal al emigraţiei din România.

Studiul arată că există un cumul de factori care fac ca în România contractul social să fie greu de acceptat. Vorbim de componente nominale cum sunt calitatea învăţământului şi accesul la servicii sociale dar şi de componente relative, cum sunt cele care relevă cât de bine o ducem comparativ cu alte clase sociale sau categorii profesionale. În plus, contractul social propus de alte state din Uniunea Europenă este mult mai mai bine primit de societate.

Educaţia şi sănătatea reprezintă bazele unui sistem sănătos, care oferă individului oportunitatea de a-şi asigura un trăi decent, într-o ţară în care avem mari oportunităţi.

Nu pot veni soluţii peste noapte şi trebuie să fie luată în vedere şi determinarea individului de a-şi asigura şi construi un viitor care să ii aducă bunăstare. Bazele sunt sistemul de Învăţământ şi Sănătate. Studiul relevă faptul că este de aşteptat ca cei care au acces la educaţie şi sănătate să îşi poată asigura şi celelalte nevoi, în condiţiile în care în România sunt multe oportunităţi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb