Charger.ro atrage o investiţie de 245.000 EUR sub coordonarea echipei Bravva Angels

V.G.
Companii / 5 decembrie 2022

Charger.ro atrage o investiţie de 245.000 EUR sub coordonarea echipei Bravva Angels

Charger.ro a anunţat astăzi că a atras o investiţie de 245.000 EUR de la un grup de investitori, ȋntr-un proces coordonat de Bravva Angels, informează un comunicat de presă remis redacţiei.

Investitorul principal din această această rundă este ATM Ventures (Dan şi Marius Ştefan - Autonom), alături de un grup de business angels persoane fizice.

Potrivit sursei citate, Charger.ro a fost fondată de Iulia Dorobanţu, Cristian Danciu, Adrian Ţuţuianu şi Aurel Basuc ȋn anul 2021, după succesul startupului Green Spots, producătorul de încărcătoare solare urbane, staţii de încărcare pentru trotinete şi mobilier urban inteligent. Charger.ro este o platformă online de tip marketplace care oferă consultanţă, suport pentru obţinerea finanţării, implementare, mentenanţă şi management pentru soluţii de energie verde. Oferta include staţii de încărcare pentru trotinete, maşini electrice şi plug-in hybrid, soluţii "Smart City" (mobilier urban inteligent, iluminat urban, senzori de calitate a aerului, etc), sisteme de panouri fotovoltaice şi sisteme off-grid sau on-grid. Compania are un portofoliu de peste 30 de producători şi prestatori de servicii care se adresează atȃt companiilor cȃt şi persoanelor fizice.

În prezent, cumpărătorii şi producătorii de soluţii verzi se confruntă cu o piaţă nouă şi extrem de dinamică, impulsionată ȋn ultimii doi ani de lansări repetate de tehnologii noi, ceea ce poate duce la confuzie sau la cumpărarea produselor sau sistemelor nepotrivite. Charger.ro este o soluţie pentru piaţa romȃnească, potrivind cererea ȋn creştere cu oferta din ce ȋn ce mai diversă din piaţă şi venind în ajutorul celor care doresc soluţii verzi personalizate, cărora le oferă posibilitatea de a alege varianta cea mai potrivită dintr-o gamă complexă de produse de pe piaţă, de la furnizori verificaţi şi de încredere.

Fondatorii intenţionează să folosească capitalul obţinut pentru a include peste 100 de furnizori pentru clienţii săi, precum şi pentru relansarea platformei în formula completă la începutul anului viitor. Totodată, Charger.ro mizează şi pe programe guvernamentale de tip Electric Up, şi vine ȋn ȋntȃmpinarea nevoii companiilor de a raporta din ce ȋn ce mai multe şi diverse activităţi ESG (environmental, social, and corporate governance). De asemenea, platforma îşi propune să răspundă şi la nevoia specifică a reducerii amprentei de CO2, o provocare pentru toate statele lumii.

"Cu această investiţie, ne propunem să scalăm businessul la următorul nivel. Pentru a realiza acest obiectiv, avem nevoie de un produs de calitate dar şi de o echipă talentată. Având suport şi o viziune comună cu investitorii, avem încredere că vom reuşi să devenim principalul integrator de soluţii complete din industria green-tech, mai ȋntȃi la nivel local şi, ulterior, la nivel regional. Investiţia atrasă va fi folosită în trei direcţii: dezvoltarea echipei, a produsului şi promovarea produselor şi serviciilor în piaţă, în mod strategic", a declarat Iulia Dorobanţu, co-fondatoarea Charger.ro.

"A fost esenţial pentru noi să avem ȋn companie un grup de investitori strategici care vin din industria în care activăm, dar şi din industrii conexe - de la real estate la energie, mobilitate sau servicii financiare. Fiecare dintre ei vine cu experienţă importanţă şi cu un rol vital în dezvoltarea şi scalarea viitoare a Charger.ro", a adaugat Cristian Danciu, co-fondator Charger.ro.

"Bravva Angels are misiunea de a sprijini startupurile cu cel puţin o femeie fondator şi cu un model de business sustenabil, care rezolvă probleme reale din viaţă. Alături de membrii noştri care investesc direct, atragem ȋn co-investiţie parteneri strategici care contribuie decisiv la creşterea companiilor, prin knowledge sau pieţe noi pe care le deschid. Ȋn condiţiile ȋn care legislaţia UE cere statelor membre să ȋşi reducă emisile de dioxid de carbon pȃnă ȋn 2030, dar şi ȋn contextul crizei energetice pe care o traversăm, credem că Charger.ro are o oportunitate fantastică de dezvoltare ȋn anii următori, iar noi ȋi vom fi alături pe acest drum", a declarat Ilinca Păun, fondatoarea Bravva Angels, care a coordonat grupul de investitori.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb