Charterele, pregătite să zboare spre Grecia

A.T.
Companii / 24 iunie 2020

Charterele, pregătite să zboare spre Grecia

Tarifele pentru un sejur într-o insula grecească încep de la 329 euro

Turoperatorul Cocktail Holidays anunţă reluarea charterelor verii începând cu 5 iulie, prima destinaţie de vacanţă pentru această vară fiind Grecia, ţară care a ridicat restricţiile de călătorie impuse de pandemia cu Covid 19 şi care se află pe lista INSP în zona verde (lista statelor exceptate de la aplicarea măsurilor de carantină/autoizolare la întoarcerea în ţară). Tarifele încep de la 329 euro/persoană pentru pachate cu avion şi toate taxele şi includ asigurare de călătorie şi storno.

Potrivit agenţiei de turism, cele mai multe chartere sunt către insulele Creta, Rodos, Santorini, Zakynthos, cu plecări din Bucureşti şi Cluj-Napoca. Primul charter va pleca din Bucureşti către Insula Santorini, pe data de 5 iulie. Cele mai căutate pachete turistice au fost cele la hoteluri de 4 stele, cu demipensiune, iar ca destinaţii Santorini şi Creta - zona Chania - se află în topul preferinţelor românilor.

"Înainte de pandemie, charterele pentru luna iunie erau pline, aveam chiar şi liste de aşteptare. Acum însă, suntem la jumătate din volumul normal de chartere. Avem reduceri foarte mari, spre exemplu, pe Santorini, unde operăm singurul charter de pe piaţă, avem oferte de 60% la cazare, în luna iulie, tariful fiind de 519 euro/persoană cu toate taxele incluse. Vrem să menţionăm, aşa cum au anunţat şi autorităţile din Grecia, în cazul nefericit în care s-ar îmbolnăvi de Covid-19, turiştii beneficiază de asigurare şi vor fi trataţi pe cheltuiala statului grec ", spune Dan Goicea, CEO Cocktail Holidays.

Pentru un pachet turistic cu avionul şi toate taxele incluse în Creta tarifele pornesc de la 329 euro/persoană, pentru cele în Rodos de la 385 euro/persoană, în timp ce pentru un sejur în Zakynthos pornesc de la 409 euro/persoană. Pentru acest sezon estival, touroperatorul estimează că va trimite în Grecia un număr de peste 5.000 de turişti.

Dan Goica a mai spus că se aşteaptă ca anul acesta să ducă în Grecia aproximativ 5000 de turişti, în condiţiile în care anul trecut numărul acestora era de circa 12.000. Domnia sa a subliniat însă că lucrurile de schimbă de la o zi la alta în prezent, iar cifrele se pot schimba oricând.

Totodată, CEO-ul Cocktail Holidays consideră că primul val de turişti care pleacă acum în vacanţe sunt cei curajoşi, care vor să călătorească neapărat şi care v-a funcţiona ca marketing pentru următorul val de turişti, care va fi mai mare şi, cel mai probabil, va începe să călătorească către sfârşitul luinii iulie.

Charterele către Turcia sunt încă în stand by, în prezent, turiştii care doresc sa călătorească în această ţară fiind nevoiţi să stea în carantină la întoarcerea în România. Turoperatorul şi-a amânat plecările pentru după 17 iulie, şi nici atunci nu este sigur că Turcia va intra pe lista ţărilor verzi, iar turiştii vor putea călătorii în siguranţă şi fără să intre în autoizolare la întoarcerea în ţară.

"Avem multe întrebări din partea turiştilor, care sunt foarte dornici să meargă în Turcia. Aşadar aşteptăm cu nerăbdare să putem reîncepe operarea şi sperăm să putem face acest lucru în a doua parte a lunii iulie. Păstrăm constant legătura cu partenerii turci şi nu numai", spune Maria Goicea, Manager Marketing Cocktail Holidays.

De la începerea pandemiei şi până în prezent, aproximativ 60% dintre turiştii care au fost nevoiţi să amâne plecarea şi-au reprogramat vacanţa fie anul acesta, mai târziu, fie anul viitor: "Este prima dată când avem rezervări atât de multe cu un an înainte pentru sezonul estival. În 2020, cea mai mare parte a sezonului estival este pierdută, însă, ca şi turoperatori, încercăm să recuperăm cu destinaţii care au un sezon mai extins, precum Egipt sau Emiratele Arabe Unite".

Reprezentanţii agenţiei au mai spus că în primăvară sunt deja 2.500 de rezervari, iar în această toamnă speră să poată opera vacanţele în Egipt.

Totodată, Dan Goicea a mai adăugat că a crescut, de asemenea, foarte mult turismul intern şi există cerere pentru Delta Dunării, Ardeal, Nordul Moldovei, Litoral, dar ţara noastră nu poate prelua toţi turiştii care ieşeau din ţară într-un an obişnuit. De altfel nu are capacitatea necesară de cazare, dar nici calitatea serviciilor nu se ridică la nivel celor de afară, iar preţurile sunt în multe cazuri, mai mari decât în Grecia sau Turcia.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb