Cheltuielile anuale ale companiei "Ford", în România, vor atinge 1 miliard de euro în 2012

Carola Ionescu
Ziarul BURSA #Companii #Auto / 17 iulie 2007

Cheltuielile anuale ale companiei "Ford", în România, vor atinge 1 miliard de euro în 2012

Compania americană va investi 675 milioane de euro în fabrica de la Craiova

Compania americană Ford, singura firmă care a depus oferta tehnică pentru preluarea companiei Daewoo Automobile Craiova, intenţionează să transforme fabrica de la Craiova în una dintre cele mai mari unităţi de producţie de acest gen din Europa, în condiţiile în care cheltuielile anuale ale companiei Ford în România sunt estimate la 1 miliard de euro. În cadrul unei întâlniri cu managementul Ford, primul-ministru Călin Popes­cu-Tăriceanu a precizat ieri că intenţia autorităţilor române este aceea de a crea şi la Craiova, după modelul Piteşti, un centru complex pentru construcţia de autoturisme.

Strategia Ford pentru uzina din Craiova a fost discutată ieri în cadrul întâlnirilor avute de John Fleming, preşedinte şi director general executiv al Ford Europa cu premierul Călin Popescu-Tăriceanu şi cu membrii comisiei de privatizare pentru SC Automobile Craiova SA.

"Oferta tehnică prezentată de compania americană Ford pentru preluarea Automobile Craiova corespunde cerinţelor formulate de statul român prin caietul de sarcini", a mai spus ieri premierul Călin Popescu-Tăriceanu, afirmând că îşi doreşte ca negocierile să se încheie până la 1 septembrie.

Ford Motor Company se angajează la investiţii directe de 675 milioane de euro pentru modernizarea şi retehnologizarea fabricii. Totodată, Ford intenţionează să crească numărul de angajaţi de la 3.900, câţi sunt în prezent, la 7.000 şi, posibil, la 9.000.

Potrivit planului de afaceri, cu forţa de muncă existentă şi cu cea suplimentară, Ford va putea produce anual 300.000 de autovehicule şi 300.000 de motoare. În 2006, uzina de la Craiova a produs 24.000 de autovehicule şi 116.000 motoare.

Oferta financiară va fi des­chisă doar după ce detaliile propunerii tehnice sunt analizate de membrii comisiei de privatizare.Surse din piaţă ne-au declarat că statul român ar putea obţine cel puţin 300 de milioane de dolari pentru pachetul pe care îl deţine la Automobile Craiova (72%).

Ford Europa produce, vinde şi oferă servicii pentru automobile Ford pe 47 de pieţe. Primele maşini Ford au fost aduse în Europa în 1903 - în acelaşi an în care a fost înfiinţată Ford Motor Company. În acest moment, Ford Europa are aproximativ 66.000 de angajaţi. Pe lângă Ford Motor Credit Company, activităţile Ford Europa includ şi Divizia Service Auto Ford şi 22 de unităţi de producţie, printre care şi firme "joint ventures".

Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului a înregistrat până pe data de 5 iulie 2007 - data limită de depunere a ofertelor pentru preluarea pachetului de 72,40% din capitalul social al SC Automobile Craiova SA - o singură ofertă, din partea Ford Motor Company. SC Automobile Craiova SA are un capital social de 39.783.166,5 lei şi ca obiect de activitate fabricarea şi comercializarea de subansamble pentru autovehicule. În afară de AVAS, ceilalţi acţionari ai societăţii sunt SIF Oltenia, cu 22,0620% şi alţi acţionari, cu 5,5348% din capitalul social.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Ati dat un titlu destul de neclar acestui articol: "Cheltuielile anuale ale companiei Ford in Romania vor atinge 1 miliard de euro in 2012". Adica in 2012 Ford va cheltui in Romania 1 miliard de euro? Nu era mai simplu sa o spuneti asa?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb