CHESNOIU: "Lucrăm la îmbunătăţirea cadrului normativ pentru finanţarea investiţiilor în sistemele de irigaţii"

J.P.
Politică / 12 ianuarie 2022

"Lucrăm la îmbunătăţirea cadrului normativ pentru finanţarea investiţiilor în sistemele de irigaţii"

Lucrările de investiţii în infrastructura mare necesită o perioadă îndelungată de timp pentru implementare şi, deja, lucrăm la îmbunătăţirea cadrului normativ pentru finanţarea investiţiilor în sistemele de irigaţii, astfel încât să aducem apa mai aproape de exploataţie şi de plantă, a afirmat ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Adrian Chesnoiu, în cadrul dezbaterilor cu privire la elaborarea Planului Naţional Strategic, organizate miercuri în sistem videoconferinţă, conform Agerpres.

"La nivelul ministerului lucrăm, deja, la îmbunătăţirea cadrului normativ pentru finanţarea investiţiilor în sistemele de irigaţii, astfel încât să aducem apa mai aproape de exploataţie şi plantă. Ştim că lucrările de investiţii în infrastructura mare necesită o perioadă îndelungată de timp pentru implementare. De aceea, este foarte important să intervenim, astfel încât, din bugetul anului 2023, să finanţăm investiţiile care privesc atât infrastructura principală, sistemele locale, cât şi infrastructura de desecare. Fermierii au nevoie să acţionăm rapid şi eficient", a spus Chesnoiu.

Potrivit unui comunicat de presă al ministerului de resort, transmis miercuri AGERPRES, la discuţiile cu privire la intervenţiile aferente investiţiilor în domeniul irigaţiilor au participat aproximativ o sută de persoane, asociaţii şi federaţii ale fermierilor, precum şi experţi din cadrul instituţiilor implicate în implementarea viitoarei Politici Agricole Comune (PAC).

În cadrul întâlnirii au fost prezentate liniile generale privind finanţarea sistemelor şi a infrastructurii de irigaţii în PNS 2023 - 2027. În acest context, pentru modernizarea infrastructurii de irigaţii propunerea este ca alocarea publică totală să fie de 400 milioane euro, cu o intensitate a sprijinului public nerambursabil raportată la costurile eligibile per proiect de 100%.

De asemenea, în ceea ce priveşte înfiinţarea sistemelor de irigaţii, este propusă o alocare publică de 100 milioane de euro, cu o valoare maximă a sprijinului de 500.000 euro/beneficiar, iar intensitatea sprijinului public nerambursabil, raportată la costurile eligibile/proiect, de 65%.

Propunerile transmise de asociaţiile şi federaţiile fermierilor vor fi analizate, iar în elaborarea PNS, Ministerul Agriculturii se va raporta strict la obligaţiile prevăzute în regulamentele europene şi la indicatorii de rezultat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb