CHIAR ÎNAINTE DE LISTAREA PE AERO ABN Systems anunţă deschiderea unei subsidiare în Statele Unite

A.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 11 februarie 2022

ABN Systems anunţă deschiderea unei subsidiare în Statele Unite

Compania vine la bursă cu o evaluare anticipată de 100 milioane de lei şi un Price to Earnings Ratio de 10

ABN Systems International, companie ale cărei acţiuni vor debuta la începutul săptămânii viitoare în Piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti (BVB), a anunţat ieri deschiderea unei subsidiare în Statele Unite ale Americii, pentru extinderea vânzărilor brand-ului propriu Tellur.

ABN Systems International comercializează accesorii IT&C şi produse Smart Home, fiind prezentă peste ocean cu brandul Tellur din prima parte a anului trecut. Compania spune că este posibil ca, până la finele acestui an, vânzările Tellur în SUA să le depăşească pe cele din Europa. Pe lângă sporirea vânzărilor, subsidiara americană poate servi ca bază pentru accesarea altor pieţe din vecinătatea Statelor Unite, inclusiv în America de Sud.

Compania a derulat o Ofertă Publică Iniţială (IPO) ce s-a încheiat la începutul acestui an, prin care a atras de la investitori circa 5,5 milioane de lei (1,1 milioane de dolari). Oferta a fost modificată pe parcurs, atât prin prelungirea perioadei subscrierilor cât şi prin diminuarea condiţiei de succes a operaţiunii. Iniţial, ABN Systems dorea să ridice din piaţă o sumă situată între 40 şi 44 milioane de lei.

George Barbu, CEO ABN Systems, a spus într-un interviu publicat în ziarul BURSA la finele lunii trecute: "Finanţarea atrasă de pe piaţa de capital şi listarea la Bursă ne ajută să implementăm planurile noastre de dezvoltare strategică în această direcţie. Suntem în domeniu de 20 de ani, avem în portofoliu un brand propriu de produse, Tellur, iar de mai mulţi ani vindem pe pieţele externe, ajungând acum la aproape 30 de ţări. Avem rezultate foarte bune, cu evoluţie pozitivă an de an. Tocmai de aceea, principalul nostru obiectiv de business în perioada următoare este reprezentat de accelerarea extinderii afacerilor pe pieţele externe. Suntem în proces de autorizare a produselor Tellur în India şi Egipt, două pieţe cu mare potenţial. Totodată, vom folosi o parte din suma atrasă inclusiv pentru extinderea în Statele Unite, unde am început să vindem primele produse Tellur, din 2021".

Compania vine în piaţă cu o capitalizare anticipată de aproape 100 de milioane de lei (20 milioane de euro), în condiţiile în care oferta publică, prima de acest tip din Piaţa AeRO, s-a încheiat la preţul de 5,18 lei/acţiune. Faţă de profitul pentru anul trecut estimat în memorandul de listare, de 9,5 milioane de lei, ABN Systems are un raport Price to Earnings Ratio de 10,4.

În ceea ce priveşte dividendele, în memorandum se menţionează că, la formularea propunerii pe care board-ul o va înainta acţionarilor, se va ţine cont de un contract de creditare semnat cu ING Bank, de limitare a alocărilor la cel mult 450.000 de euro pe an din profitul net individual.

Pentru 2021, veniturile din exploatare ale companiei sunt estimate la 107,15 milioane de lei, cu 14% peste cele din 2020, 50 de milioane de lei fiind venituri din export. În acest an sunt prognozate venituri de 130,2 milioane de lei, care vor atinge 175,5 milioane de lei în 2024. În ceea ce priveşte profitabilitatea, ABN Systems a avut un rezultat net de 5,71 milioane de lei în 2020, iar pentru acest an estimează un profit de 11,5 milioane de lei, care va ajunge la 15,5 milioane în 2024, conform celor prezentate în memorandumul întocmit de TradeVille.

La jumătatea anului trecut compania avea datorii de 41,2 milioane de lei - în condiţiile în care modelul de business presupune îndatorarea de la furnizori - şi active totale de 67,65 milioane de lei.

Pe lângă brandul propriu Tellur (creat în 2015 şi ale cărui vânzări sunt în ascensiune, deopotrivă pe plan intern şi pe pieţele externe), ABN Systems are parteneriate pe termen lung cu branduri de renume mondial, între care se numără Poly (ex. Plantronics şi Polycom), Panasonic, EPOS (ex. Sennheiser), Logitech şi altele.

George Barbu şi Remus Bogdan Nedelea deţin câte 42,5% ABN Systems International.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. din cate imi aduc aminte free-float-ul este de vreo 15%.

    1. este de vreo 5%

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb