Chimcomplex - la un pas de trecerea în Piaţa Reglementată a BVB

A.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 22 decembrie 2021

Chimcomplex - la un pas de trecerea în Piaţa Reglementată a BVB

Chimcomplex Borzeşti (CHOB), companie controlată de omul de afaceri Ştefan Vuza, este la un pas de a trece în Piaţa Reglementată a Bursei de Valori Bucureşti (BVB), după ce săptămâna trecută a primit avizul Autorităţii de Supraveghere (ASF) în acest sens, a anunţat ieri fabricantul de produse chimice, printr-un raport publicat pe site-ul operatorului pieţei noastre de capital.

Acţionarii companiei aprobaseră în vară transferul din Piaţa AeRO în Piaţa Reglementată, inclusiv pentru a accesa finanţare în vederea realizării unor investiţii prin care să devină primul combinat chimic verde din ţara noastră, după cum a afirmat în iulie Tivadar Runtag, CEO-ul Chimcomplex, în cadrul Videoconferinţei "România - strategia dezvoltării", organizată de ziarul BURSA.

De menţionat că, potrivit unor comunicate din primăvară, Chimcomplex pregăteşte listarea şi la bursa din Varşovia, în aprilie încheindu-se prima etapă din acest proces.

Săptămâna trecută, Chimcomplex Borzeşti a anunţat posibila achiziţie a Rompetrol, pentru care urmează să depună o ofertă la începutul anului viitor. Ulterior, kazahii de la KMG International, ce deţin Rompetrol, au ţinut să comunice că ocazional Grupul se angajează în discuţii cu diferite părţi cu privire la potenţiale tranzacţii şi/sau cooperări, dar că în prezent nicio tranzacţie nu se află într-o etapă definitivă şi nu există o certitudine că va avea loc vreo tranzacţie.

În acest an, acţiunile CHOB au avut o ascensiune impresionantă, pe alocuri parabolică, într-un context marcat de un cumul de factori, între care posibila listare la bursa din Varşovia, achiziţii ale preşedintelui Ştefan Vuza, rezultatele financiare şi, probabil, declaraţiile conducerii privind perspectivele companiei. Pentru primele nouă luni ale anului, Chimcomplex Borzeşti a raportat un profit net de 422,21 milioane de lei, faţă de o pierdere de 32,9 milioane de lei în aceeaşi perioadă a anului trecut, evoluţie ce apare pe fondul creşterii veniturilor din exploatare cu 126%, până la aproape 1,83 miliarde de lei, ca urmare a aprecierii cotaţiilor internaţionale a poliolilor, conform raportului companiei.

Ştefan Vuza deţine prin CRC Alchemy Holding, cu sediul în Amsterdam, 85% din Chimcomplex, în timp ce Statul Român, prin Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului, are 9% din fabricantul de produse chimice. Evaluarea bursieră a Chimcomplex se ridică în prezent la 6,5 miliarde de lei.

Opinia Cititorului ( 12 )

  1. Bravo chob. O acțiune care merita și trebuie sa o ai în portofoliu.

    Când spuneam ca la anu o sa fie în jur de 40 lei. 

    1. vuza controleaza 90,8 % din actiuni,

      poate sa duca cotatia unde vor muschezti lui!  

      dar! sa nu uitam ca chimcomplex functioneaza cu mult gaz si curent.....

      mari firme, ca, azomures a inchis activitatea, urmeaza alro, urmeaza...... 

    fenomenal a crescut in acest an

    speram sa continue cu rezultate bune 

    incepe sa se contureze un fenomen foarte interesant si periculos: apar pe principal unele firme de pe aero care pur si simplu nu au ce cauta pe principal gen BNET si CHOB.

    BNET ( fratii Logofatu) impreuna cu Softbinator, ROCA Industrial in viitorul foarte apropiat, Impetum (ROCA si Impetum sunt aceleasi petarde) care desfasoara preluari continue multe doar prin schimb de actiuni, o increngatura de participatii sunt practic un simbol al spalarii de bani, grupuri infractionale, etc.  

    CHOB pare sa urmeze acelasi profil, cresteri de 1000%, vrajeala prin media (media deja publica orice daca e platita) ca preia Petromidia, Vuza ...un escroc.

    Nu e problema ca exista astfel de firme pe aero, aero este deja un loc consacrat de spalare de bani, problema este ca se infecteaza si principalul cu asemenea firme. Se doreste ca principalul sa devina aero? Un loc al penalilor (ex Cionca si acolitii lui), al escrocilor si spalatorilor de bani (ex Cionca+ Logofetii) si al escrocilor puri (ex Vuza)? Stim ASF ...e ceva complet corupt, care practic sustine acest sistem. Dar daca infectam principalul acest lucru va afecta si fondurile de pensii, ca au plasamente pe principal...si atunci sa vezi furci si topoare cand populatia va vedea ca li s-a dus pensia.... 

    1. Nu știu dacă Vuza mai poate palma profitul/dividendele din CHOB cum face pe AeRO, pe bursa e nevoie de audit serios, sau bat eu câmpii?

      face valuri, valuri, ca apoi sa o vanda. Dupa listare va luati adio de la Chob. Vin alti investitori. Tot ce face vuza se cheama praf in ochi. Vezi ce a mai ramas din Iasitex. Practic toate terenurile acestei fabrici cu istorie in ind textila, au fost vandute pe preturi uriase. Unde sunt banii minoritarilor din aceste tranzactii? pe apa Bahluiului...

      Acesta este si scopul trecerii pe Principal la BVB acestor firme de tipul CHOB,sa bata palma cu oamenii de decizie din fondurile de pensii.

      Ce mai conteaza furcile si topoarele celor care sunt obligati sa cotizeze la fodurile de pensii,va fi prea tarziu. 

      Toate acestea sunt ochite sa puna botul la tot felul de vrajeli crescute cu 400-500%,apoi se imparte profitul de zeci de milioane, ca alta explicatie plauzibila nu este.

      Buna companie chob, dar a crescut deja 1200% in 12 luni. Plus ca nu are free float. De unde sa cumperi daca majoritarul are 86%

      Plus ca acum cateva zile era 14 lei. Dupa ce fusese 26 de lei.

      Azi 2 lei, maine 26. Dar poimaine?

      A fost o singura ora fara lichiditate la deschidere, a vandut cineva 5k actiuni. Nocorul celor care aveau buy orders :D

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb