Chimcomplex lansează producţia de biocid ce stă la baza dezinfectanţilor recomandaţi de OMS

A.M.
Companii / 24 martie 2020

Chimcomplex lansează producţia de biocid ce stă la baza dezinfectanţilor recomandaţi de OMS

Chimcomplex a primit de la Ministerul Sănătăţii aviz de biocid pentru hipoclorit de sodiu concentraţie 1,25%, produs necesar pentru sănătatea publică, în contextul pandemiei de Coronavirus, se arată într-un comunicat remis Redacţiei noastre.

Potrivit sursei citate, începând de mâine hipocloritul se va lansa în producţie pe platformele de la Râmnicu Vâlcea şi Oneşti în efortul de a încetini şi a limita răspândirea COVID-19 în România.

Tivadar Runtag, CEO Chimcomplex, a declarat: "Mulţumim Ministerului Sănătăţii şi Guvernului pentru rapiditatea cu care au răspuns solicitării noastre de aviz prioritar. Suntem mândri că o companie locală poate contribui cu ştiinţa şi expertiza sa la limitarea răspândirii acestui virus. Am accelerat investiţiile şi pregătim infrastructura pentru a putea distribui hipocloritul cât mai eficient la nivel naţional. Capacităţile noastre de producţie pot acoperi nevoile naţionale din această perioadă, în cadrul unui program intens de producţie şi ambalare de 24/7".

Astfel, primele livrări se vor realiza prioritizat în funcţie de urgenţe şi instituţiile care au nevoie acută pentru dezinfectarea spaţiilor externe.Compania estimează că va ajunge pentru începutla o capacitatede livrare de1.000 tone/ judeţ.

"Clorul este cea mai sigură soluţie pentru dezinfectare. Utilizat în concentraţiile recomandate nu este nocivpentruorganismul uman şi mediul înconjurător. De aceea Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) şi Agenţia pentru Protecţia Mediului (Environmental Protection Agency (EPA) îl recomandă pentru igienizarea suprafeţelor împotriva virusului COVID-19. Produsele sunt disponibile prioritar pentru piaţa din România, atât pentru instituţii publice cât şi pentru toţi agenţii economici.Pentru moment produsul va fi livrat în ambalaje de tip IBC de o tonă sau în cisterne auto,urmând ca în perioada următoare săse distribuie îmbuteliat şi în alte recipiente, pentru utilizatorii de uz casnic.", arată comunicatul remis.

Ştefan Vuza, Preşedinte Chimcomplex, a menţionat: "Chimcomplex este o companie responsabilă care garantează că acest produs este sigur în lupta cu Covid-19. Ne-am mobilizat la toate nivelurile şi vom dona sute de tone de hipoclorit instituţiilor naţionale ale statului dar şi local instituţiilor din comunităţile unde ne desfăşurăm activităţile, precum şi angajaţilor şi foştilor angajaţi pentru uz propriu".

"Deoarece anticipăm că în această perioadă va fi o presiune importantă asupra capacităţilor noastre de producţie şi logistică, solicităm clienţilor să transmită cererile pentru acest produs doar pe e-mail la adresa clorosodice@chimcomplex.com, pentru a intra în contact cu echipa noastră de vânzări" a adăugat Armand Spiru, Chief Commercial Officer Chimcomplex.

Compania produce hipoclorit de sodiu soluţie cu o concentraţie de 12,5% din anul 1960 pentru care are aviz de biocid emis de către Comisia Naţională pentru Produse Biocide. Produsul este comercializat atât la nivel naţional, cât şi internaţional fiind utilizat în România, Moldova, Ungaria, Bulgaria, Ucraina, Serbia şi alte 31 de ţări.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb