Mai mult de 3.000 de persoane au bruceloză în nord-vestul Chinei, după ce în 2019 o bacterie a fost scăpată dintr-o uzină biofarmaceutică care producea vaccinuri pentru animale, au indicat autorităţile, scriu AFP şi Le Figaro, conform news.ro.
Bruceloza este o afecţiune transmisă de animal sau de produsele de origine animală. În general, nu este contagioasă de la om la om. Dar poate provoca febră, dureri articulare şi de cap.
Un total de 3.245 de persoane au fost testate şi diagnosticate pozitiv cu bacteria, o cifră stabilită ca urmare a testelor realizate de la incident, potrivit autorităţilor sanitare din Lanzhou, capitala provinciei Gansu. Ele au precizat că nu a fost contatat niciun caz de transmitere comunitară.
Un laborator public din oraş a folosit în iulie-august 2019 un dezinfectant expirat în timpul producţiei de vaccinuri anti-bruceloză destinate animalelor, au indicat marţi autorităţile.
Prin urmare, sterilizarea a fost incompletă şi bacteria a fost mereu prezentă în emisiile de gaz ale companiei - Uzina biofarmaceutică din Lanzhou pentru creşterea de animale.
Acest gaz contaminat s-a răspândit prin aer până la Institutul de Cercetări Veterinare din vecinătate, unde a infectat apoape 200 de persoane în decembrie.
Biroul de sănătate din Lanzhou a indicat vineri că bacteria provine în general de la ovine, bovine sau porci. Laboratorul şi-a cerut scuze anul acesta şi a rămas fără autorizaţia de a produce vaccinuri contra brucelozei. Bolnavii vor primi compensaţii financiare începând din octombrie, potrivit autorităţilor din Lanzhou.
1. Întrebare retorică
(mesaj trimis de anonim în data de 18.09.2020, 19:10)
Nu faceți un articol și despre Fort Detrick? Dacă tot vorbim de laboratoare.
2. alta intrebare retorica
(mesaj trimis de anonim în data de 18.09.2020, 19:35)
O bacterie scapa din laborator in China si imbolnaveste cateva mii de persoane.
Ca dimensiuni, un virus este MULT mai mic decat o bacterie.
Chiar nu e posibil ca SARS-CoV-2 sa fi scapat in acelasi mod dintr-un laborator chinezesc?
In prezent, cine sustine acest lucru este etichetat fake-news si are contul suspendat pe Youtube, Facebook, etc
Vezi cazul recent al medicului chinez virusolog Li-Meng Yan (MD, PhD).
E medic virusolog, are doctorat si totusi este cenzurata de Twitter, Facebook intrucat teoria expusa de aceasta contrazice dogma vehiculata in prezent.
Traim intr-o lume libera in care avem voie sa spunem si sa credem tot ..... ce ne zic ei.
3. E clar că
(mesaj trimis de Cristian în data de 19.09.2020, 07:03)
E clar că FIARA nu se lasă până nu pune omenirea pe chituci cu tot felul de viruși scăpați în scop politic din laboratoarele imperialismului globalist
3.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 3)
(mesaj trimis de Dodina în data de 19.09.2020, 12:52)
,,Ca să se adeverească cartea sfântă'', spun unii (fanatici...)