CHRISTINE LEGARDE: ''BCE menţine mecanismul de siguranţă cel puţin până în iunie 2021''

G.U.
Bănci-Asigurări / 31 iulie 2020

''BCE menţine mecanismul de siguranţă cel puţin până în iunie 2021''

Preşedintele Băncii Centrale Europene, Christine Lagarde, a dat asigurări că instituţia va menţine "mecanismul de siguranţă" al achiziţiilor sale masive de obligaţiuni cel puţin până în iunie 2021, pentru a sprijini redresarea economiei, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

"Trebuie realmente să menţinem mecanismul de siguranţă şi condiţii foarte atractive, cel puţin până în iunie 2021", a afirmat şeful BCE într-un interviu acordat astăzi publicaţiei franceze Le Courrier Cauchois.

Luna aceasta, Banca Centrală Europeană a decis să menţină nemodificată dobânda de politica monetară, la cel mai scăzut nivel din istorie.

Potrivit unui comunicat de presă al BCE, Consiliul guvernatorilor a decis că rata dobânzii la operaţiunile principale de refinanţare şi ratele dobânzilor la facilitatea de creditare marginală şi la facilitatea de depozit vor rămâne nemodificate la nivelurile de 0,00%, 0,25% şi, respectiv minus 0,50%.

Ca răspuns la cea mai mare contracţie a economiei din istoria recentă, BCE a început să cumpere mai cantităţi de obligaţiuni şi, de asemenea, plăteşte băncile pentru ca acestea să acorde credite, totul în încercarea de a salva economia blocului comunitar. BCE şi-a confirmat disponibilitatea de a continua programul de achiziţii de titluri de stat (PEPP) atâta timp cât persistă efectele pandemiei. Acest plan de sprijinire a economiei în valoare totală de 1.350 miliarde euro ar urma să se întindă până în luna iunie 2021.

În luna iunie, BCE a anunţat că se aşteaptă la o contracţie de 8,7% a Produsului Intern Brut al zonei euro în acest an, urmată de o relansare de 5,2% anul viitor şi un avans de 3,3% în 2022.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Ha ha ha...

    Nici nu trebuia sa spuna, se vedea anticipat asta in ciclul de crestere a banilor in piata, cat si in ciclul deficitelor bugetare. 

    Este o vrajeala crasa cu mecanism de siguranta chipurile, oricum banii trebuiau varsati in sistemul financiar ca asa trebuia, dat de dobanda comusa de acumulare si de multiplicatorul financiar a rezervelor fractionate. 

    Mayer Amschel Rothschild (1744-1812), a German banker and member of what is reportedly the richest family in history, is said to have stated:

    “Give me control of a nation’s money supply and I care not who makes the laws.” 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
domeniileostrov.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9755
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7397
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3041
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0232
Gram de aur (XAU)Gram de aur403.6495

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb