Christophe Gourlet: "Zentiva exportă 40% din totalul producţiei locale"

Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Sănătate / 16 februarie 2015

Zentiva (SCD) a obţinut, anul trecut, un profit de 61,52 milioane de lei, cu 65,28% mai mare decât în 2013, pe fondul unor afaceri de 395,78 milioane de lei, în urcare cu 66,48% faţă de 2013, potrivit rezultatelor preliminare transmise Bursei de Valori Bucureşti.

Producătorul de medicamente a înregistrat venituri din exploatare de 402,39 milioane de lei, cu 69% mai mari, şi cheltuieli de exploatare de 327,01 milioane de lei, în urcare cu 68%.

Potrivit lui Christophe Gourlet, Preşedinte al Consiliului de Administraţie Zentiva, activitatea de export a companiei reprezintă 40% din totalul producţiei locale.

Domnia sa a declarat: "Prioritatea strategică de a ne consolida activitatea de export, precum şi investiţiile continue în unitatea noastră de producţie au condus la obţinerea unei performanţe industriale excepţionale în 2014. Am înregistrat o creştere de 30% a producţiei locale, ajungând la un volum total de 62 de milioane de unităţi comerciale. Principalii factori care au contribuit la realizarea acestor rezultate au fost, pe de o parte, câştigarea de către unitatea industrială locală a unei licitaţii importante pentru un produs destinat pieţei din Germania, iar pe de altă parte, începerea în avans a producţiei de peleţi, dedicate pieţelor din Marea Britanie şi Franţa.

În acest moment, activitatea de export reprezintă 40% din totalul producţiei locale, performanţă care sporeşte contribuţia noastră la economia locală".

Preşedintele Zentiva spune că doreşte să fie un partener al autorităţilor locale, cu scopul de a contura împreună o strategie pe termen lung pentru sistemul de sănătate. "Cu siguranţă, industria farmaceutică are nevoie de mai multă stabilitate şi transparenţă, de un buget adaptat nevoilor locale reale şi de o abordare integrată, care poate garanta un control al evoluţiei cheltuielilor pentru medicamente mai bun decât actualul mecanism de claw back", a declarat domnia sa.

Potrivit celor mai recente raportări, grupul farmaceutic francez Sanofi-Aventis deţine direct şi indirect 73% dintre acţiunile Zentiva. Grupul ING controlează 5,29% din acţiunile SCD.

În ţara noastră, grupul este prezent cu două entităţi juridice distincte: Sanofi-Aventis România şi Zentiva.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9773
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5090
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2127
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8457
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.5709

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb