CIEL: Viitorul aparţine companiilor digitalizate

Comunicate de presă / 20 octombrie 2021

Roxana Epure, Managing Partner CIEL România

Roxana Epure, Managing Partner CIEL România

Din studiile CIEL România, unul dintre cei mai importanţi producători de software pentru antreprenori, a rezultat că 45% dintre companiile româneşti au făcut investiţii în digitalizare în timpul pandemiei. În peste jumătate din cazuri (61,2%) sumele alocate automatizării proceselor au fost de sub 1.000 de euro, în restul situaţiilor sumele fiind cuprinse între 1.000 şi 3.000 de euro (27.2%) şi peste 3.000 de euro (11.6%). Se observă o creştere, în condiţiile în care ultimul raport DESI (Digital Economic and Society Index) comunicat de Comisia Europeană, în iunie 2020, plasa România pe locul 26 din cele 28 de state membre UE la capitolul digitalizare atât în sistemul public, cât şi cel privat. Raportul susţinea totuşi că ţara noastră are un potenţial uriaş la acest capitol, dar că digitalizarea României trebuie să înceapă cu informarea şi educaţia jucătorilor relevanţi, conform unui comunicat remis redacţiei.

"Mulţi antreprenori români au rămas cu senzaţia că trebuie să facă credite la bancă pentru a îşi digitaliza afacerea, dar dotarea cu soluţii software este foarte accesibilă. Contrar preconcepţiilor, investiţiile în astfel de softuri nu sunt deloc scumpe. Pornesc de la 100 de euro pe an, iar antreprenorii câştigă ore bune în plus pentru fiecare angajat. Dacă îţi oferi mai mult timp, prin delegarea unor sarcini repetitive, poţi câştiga libertatea de a identifica alte oportunităţi pentru a-ţi conduce afacerea spre succes. Viitorul aparţine companiilor digitalizate, mai ales în contextul în care munca parţială de acasă devine o normalitate, iar pe piaţă şi-au făcut loc noi modele de business", declară Roxana Epure, Managing Partner CIEL România.

Automatizarea în soft este o funcţionalitate care dă rezultate (lipsite de erori) mult mai rapid, în comparaţie cu munca fizică. Cu toate acestea, o bună parte dintre antreprenorii români se sperie când aud termeni tehnici, precum sisteme ERP, softuri de gestiune, contabilitate, e-commerce, şi aşa mai departe. Astfel de produse software nu fac, însă, altceva decât să uşureze activitatea antreprenorilor, prin preluarea sarcinilor repetitive ale angajaţilor, cum ar fi calculele de costuri, trimiterea de facturi şi extrase bancare, generarea de rapoarte etc.

"Echiparea cu soft înseamnă o economie de timp foarte mare pentru că softul poate să facă lucruri în locul tău sau al echipei tale. Industria software nu îşi propune să înlocuiască forţa de muncă umană, ci să rezolve o serie de probleme existente. Echipele operaţionale nu fac faţă întotdeauna taskurilor zilnice, în timp ce clienţii se plâng de servicii precare.

Când spunem digitalizare, vorbim despre facturi generate automat şi trimise printr-un singur click, expedierea de oferte către clienţi, notificări de întârzieri ale plăţilor, actualizări ale stocurilor şi bazelor de date şi multe altele. Desigur, poţi face toate aceste lucruri şi de unul singur, dar dacă stai şi calculezi timpul de lucru alocat, automatizarea reprezintă un mare câştig. Mai ales că toată lumea se plânge de lipsa de resurse umane", spune Roxana Epure, Managing Partner CIEL România.

Automatizările îi degrevează pe antreprenori de sarcinile repetitive şi le fluidizează activitatea. Concret, reduc timpul efectiv de muncă, prin realizarea de operaţiuni multiple într-un timp mai scurt. Elimină greşelile umane care pot afecta afacerea şi oferă mai mult control şi predictibilitate. Alte mari avantaje ale automatizărilor sunt reprezentate de reducerea nivelului de stres şi creşterea productivităţii angajaţilor pe alte segmente cheie şi business development. De asemenea, şi rata de retenţie a clienţilor este mai mare, în timp ce datele şi rapoartele îi ajută pe antreprenori să ia decizii corecte şi sigure.

CIEL România pune la dispoziţia antreprenorilor români peste 20 de softuri pentru digitalizarea business-urilor pe care le conduc. Cele mai populare produse sunt cele pentru firme medii - softuri de gestiune, e-commerce, producţie şi de contabilitate, dar şi cele pentru firme mari - sisteme ERP, în multe cazuri customizate după nevoile specifice ale companiilor, se arată în comunicat.

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb