Cifra de afaceri a producătorului de mobilă "Silvarom" a scăzut cu 6,9%, în 2008

(N.I.)
Ziarul BURSA #Companii #Bunuri Industriale / 17 martie 2009

Producătorul de mobilă Silvarom a înregistrat în 2008 o cifră de afaceri de 35,3 milioane lei, mai mică cu 6,9% faţă de anul anterior, când a raportat 37,7 milioane lei, a declarat pentru NewsIn directorul economic al companiei, Ioan Mărginean.

"Silvarom a raportat pentru 2008 afaceri de 35.314.616 lei, faţă de 37.771.323 lei în anul anterior. Din totalul cifrei de afaceri înregistrate anul trecut, mobilierul pentru locuinţe, inclusiv bucătării, a avut o pondere de 32%, mobilierul de birou a reprezentat 36%, iar mobilierul şcolar 23%, cele mai mari vânzări realizându-se în Bucureşti. Avem în plan deschiderea unui nou magazin în 2009, dacă piaţa mobilei se va îmbunătăţi în a doua parte a anului", a spus reprezentantul companiei.

Vânzările provenite din export (Olanda, Bulgaria) au fost în 2008 sub un milion de euro, în scădere drastică datorită mutaţiilor făcute de clienţii tradiţionali ai companiei din Germania, Anglia, etc. către alte pieţe, ca Cehia sau Polonia.

Businessul Silvarom resimte criza financiară actuală prin scădere abruptă a vânzărilor, precum şi prin creşterea costurilor de fabricaţie ca urmare a devalorizării monedei naţionale faţă de moneda europeană, de unde se importă circa 40% din materialele folosite în procesul de producţie a mobilei.

Anul trecut, s-a alocat pentru promovarea produselor un procent de 2% din cifra de afaceri, în special pentru târguri şi expoziţii în ţară şi în străinătate, s-au iniţiat acţiuni de vânzare promoţională, s-au editat cataloage şi pliante de prezentare. Responsabilul Silvarom a adăugat că societatea a adoptat pentru acest an o atitudine "prudentă" în a face investiţii noi.

Silvarom produce mobilier de birou şi de casă în trei fabrici localizate pe platforma din cartierul Giuleşti din Bucureşti, având în prezent un număr de 386 de angajaţi. Potrivit propriilor estimări, Silvarom deţine pe piaţa locală de mobilier de birou o cotă de circa 15%, în timp ce pe piaţa de mobilier de casă are o cotă de 8%-9%. Compania colaborează pe bază de contracte de distribuţie cu un număr de 42 de agenţi economici, localizaţi în 35 de judeţe şi în principalele oraşe ale ţării. Silvarom are un magazin de prezentare şi vânzare propriu pe platforma industrială, plus alte două magazine cu spaţiu de expunere închiriat în Bucureşti.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb