CÎMPEANU:  "Scenariile galben şi roşu au fost comasate în scenariul doi"

G.B
Miscellanea / 29 aprilie 2021

"Scenariile galben şi roşu au fost comasate în scenariul doi"

Scenariile după care se va reveni la şcoală în data de 5 mai, respectiv 10 mai pentru clasele terminale au fost modificate, luându-se în calcul doar limita ratei de infectare de 1 la mie. Practic, scenariile galben şi rosu au fost comasate în "scenariul doi", a explicat ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, potrivit hotnews.ro.

Ministrul a declarant la PRO TV: "În scenariul 1, rata de infectare mai mică de 1 la mie, toţi elevii vor putea merge la ore cu prezenţă fizică . La ora la care vorbim (29 aprilie - n.r.), sunt 1731 de localităţi în care rata de infectare este sub 1 la mie. Deci toţi elevii plus copiii din grădiniţe vor putea merge cu prezenţă fizică.

În scenariul 2 - azi sunt 1450 localităţi în scenariul 2 - rata de infectare peste 1 la mie. Sigur, nu luăm în discuţie localităţile în carantină. În acest scenariu vor putea merge la şcoală toţi copiii de grădiniţă, plus toţi elevii din învăţământul primar şi elevii din clasele terminale, plus elevii din 185 de şcoli speciale. Practic, în scenariul 2 nu vor putea merge cu prezenţă fizică la şcoală, din păcate, elevii claselor a V-a, a VI-a, a VII-a şi elevii claselor a IX-a, a X-a şi a XI-a .

Elevii claselor terminale, din 10 mai, fie că vorbim de scenariul 1 sau 2, se vor întoarce în şcoală cu prezenţă fizică. Practic, scenariile galben şi roşu au fost comasate - rata de infectare peste 1 la mie".

La întoarcerea la şcoală "nu se cere testare epidemiologică", dar trebuie respectate măsurile, a mai spus acesta.

Modificarea scenariilor vine ca urmare a faptului că, la solicitarea Ministerului Educaţiei, Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a decis ieri ca elevii din clasele terminale din învăţământul gimnazial şi liceal, profesional şi postliceal - clasele a VIII-a, a XII-a şi a XIII-a - se pot întoarce în efectiv complet, fizic, la şcoală, din 10 mai, după vacanţa de Paşti.

CNSU a adoptat în şedinţa de ieri, Hotărârea numărul 25, potrivit căreia Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Educaţiei sunt abilitate să emită un ordin comun de ministru pentru reluarea anului şcolar în condiţii de siguranţă,cu respectarea următoarelor prevederi:

a) permiterea participării zilnice cu prezenţă fizică la cursuri, a elevilor cu cerinţe educaţionale speciale, indiferent de clasă, în toate unităţile de învăţământ care funcţionează în localităţi în care nu este instituită măsura carantinei zonale, sub condiţia respectării stricte a normelor de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2;

b) permiterea participării zilnice cu prezenţa fizică la cursuri a întregului efectiv al claselor a VIII-a şi a XII-a, a XIII-a, şi a celor din anii terminali din învăţământul profesional şi postliceal, în toate unităţile de învăţământ care funcţionează în localităţi în care nu este instituită măsura carantinei zonale, sub condiţia respectării stricte a normelor de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2;

c) permiterea organizării orelor remediale, cu prezenţa fizică, în toate unităţile de învăţământ care funcţionează în localităţi în care nu este instituită măsura carantinei zonale, sub condiţia respectării stricte a normelor de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb