Cinci medici de la IML Cluj cer demisia directorului interimar

F. A.
Companii #Sănătate / 14 decembrie 2013

Cinci medici de la Institutul de Medicină Legală (IML) Cluj solicită demisia directorului interimar al instituţiei, Marius Vartic, pe care îl acuză de "management defectuos şi dăunător", de desfiinţarea raportului de gardă util rezidenţilor, de "dezorganizarea activităţii" institutului, Vartic susţinând însă că nu va demisiona, informează sursele de presă.

Cele cinci cadre medicale, Dan Paul Mucichescu, Dan Perju-Dumbravă, Costel Siserman, Cristian Gherman şi Mugur Pop, au transmis, astăzi, o scrisoare deschisă în care precizează: "Vă cerem demisia din funcţia de director interimar. Considerăm că managementul dumneavoastră este defectuos şi dăunător institutului. Nu ne referim numai la conducerea defectuoasă a compartimentului de prosectură, care a dus la pierderea unor cadavre sau găsirea neaşteptată a altora, ci şi la faptul că o serie de expertize de importanţă majoră nu pot fi efectuate din cauza faptului că medicii psihiatri refuză să participe la efectuarea lor. De altfel, aţi fost demis pentru management defectuos în urma controlului efectuat de Ministerul Sănătăţii (în 2011 - n.r.). De asemenea, considerăm că nu poate fi directorul unui institut medico-legal o persoană care cenzurează şi violează corespondenţa privată a colaboratorilor. (...) Avem convingerea că veţi aprecia motivele noastre ca fiind rezonabile şi veţi da curs solicitării noastre întrucât rămânerea dumneavoastră în funcţie devine penibilă atât pentru persoana dumneavoastră, cât şi pentru puţinii susţinători ai dumneavoastră".

Cei cinci medici îl acuză pe Vartic că a desfiinţat raportul de gardă care dă posibilitatea rezidenţilor să exerseze şi să sistematizeze limbajul medico-legal, să îşi lămurească mecanismele producerii leziunilor şi să evalueze corect cauzele producerii deceselor.

Lui Vartic i se reproşează că nota 2,97 pe care a obţinut-o la examenul susţinut pentru ocuparea funcţiei de director al IML Cluj, în vara acestui an, îl descalifică pentru ocuparea acestei funcţii, chiar şi în calitate de interimar.

În replică, Marius Vartic a declarat, că respinge acuzaţiile şi că nu îşi va demisia.

Domnia sa a explicat că a luat nota 2,97 la proba scrisă a concursului pentru funcţia de director al IML Cluj, desfăşurată în 22 iulie, pentru că proba ţinea de "interpretarea unor cuvinte, subiectele fiind inclusiv din Geografia României".

Marius Vartic a menţionat că nu a cenzurat şi nu a violat corespondenţa nimănui şi că a suspendat raportul de gardă pentru că Dan Paul Mucichescu "a adus jigniri la adresa colegilor".

Marius Vartic este director interimar al IML Cluj din luna aprilie a acestui an, după ce l-a înlocuit în funcţie pe Costel Siserman, schimbat de Ministerul Sănătăţii în urma unui scandal care a avut la bază dispariţia unor cranii din sediul IML Cluj.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb