Cinci milioane de conturi Gmail au fost "sparte" din Rusia

A.C.
Miscellanea #Securitate Cibernetică / 11 septembrie 2014

Parolele şi adresele de email pentru aproximativ cinci milioane de conturi Gmail au fost publicate pe un forum rusesc de Bitcoin sub forma unui fişier text, transmite site-ul techtimes.com.

Deşi administratorii forumului s-au mişcat rapid pentru a scoate de pe site toate parolele din fişier, nu există dubiu ca unele conturi să fie compromise.

Un reprezentant al Google a declarat pentru media rusă că majoritatea parolelor care au apărut în fişierul text sunt vechi sau sunt folosite pentru conturi care au fost suspendate. Cel care a publicat fişierul original, folosind numele de utilizator tvskit, susţine că mai mult de 60% dintre parole funcţionează.

Pe lângă Google, mii de alte date de login pentru cel mai mare motor de căutare al Rusiei, Yandex, erau incluse de asemenea în scurgerea de date.

Breşa de securitate pare a fi o lungă listă de date de login adunate pe o perioadă mai lungă de timp prin metode de tip phishing şi prin spargerea conturilor individuale. Atât Google cât şi Yandex declară că sistemele lor nu au fost niciodată compromise.

Această scurgere este cea mai recentă breşă de securitate care vine din partea unei surse ruseşti. La începutul lui august, The New York Times relata că o organizaţie criminală a adunat o listă similară de mai mult de 1,2 miliarde de combinaţii de nume de utilizatori şi parole, cu mai mult de 420.000 de pagini de internet care au raportat că sunt afectate.

Atacul notoriu care a vizat site-ul Target a venit, de asemenea, din partea unei surse ruseşti iar, ca urmare, au fost furate mai mult de 40 de milioane de numere de card de credit pe lângă 70 de miliarde de adrese, numere de telefon şi alte date personale. Aceeaşi care au spart site-ul ar putea fi responsabili pentru un atac cibernetic similar care ţintea magazinul Home Depot.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb