Cine a explodat dronele pe Kremlin?

SORIN ROŞCA STĂNESCU
Politică / 6 mai 2023

SORIN ROŞCA STĂNESCU

Mai marii Federaţiei Ruse afirmă că autorii atacurilor cu cele două drone, care au lovit cupola Parlamentului din Kremlin, sunt ucraineni. Care ar fi executat o dispoziţie în acest sens, venită de la Washington. Şi în consecinţă, Moscova pregăteşte o ripostă pe măsură. La Kiev, tăcerea este absolută. Volodimir Zelenskiy nu îşi asumă acest atac. Nici Washingtonul. Oare care e adevărul?

Cele două drone care au explodat în inima Federaţiei Ruse, în ziua de 3 mai, au ţintit, cu mare precizie, cupola Parlamentului Federaţiei Ruse. Fără, însă, a provoca daune semnificative. Din acest motiv, ele au creat, mai degrabă, aparenţa unui exerciţiu. Un exerciţiu de imagine. Un avertisment pentru Vladimir Putin ca Federaţia Rusă poate fi luată la ţintă, chiar în epicentrul ei. Cu o precizie atât de mare, încât o posibilă ţintă ar putea fi chiar el însuşi. Sau poate nu a fost decât un fel de repetiţie. Cert este că experţii militari de la Moscova au luat acest eveniment în serios. Iar Vladimir Putin a decis, tocmai din acest motiv, să anuleze, pur şi simplu, evenimentele programate în vederea celebrării Zilei Victoriei.

Începând din ziua de 3 mai, propaganda antirusească, prin fel de fel de experţi, sau aşa-zişi experţi, a transpirat, pentru a aburi opinia publică, în sensul că nu ucrainenii ar fi autorii, şi că ruşii înşişi şi-au înscenat aceste atacuri ca pretext pentru a escalada războiul. Care e totuşi realitatea?

Cine nu se documentează exclusiv de la Reuters sau de la alte agenţii occidentale de ştiri, cine nu analizează, orbecăind circumstanţele acestui război de agresiune declanşat de Rusia împotriva Ucrainei, nu are altceva de făcut decât să cerceteze cu atenţie sursele cele mai autorizate de informaţii. Vă propun, aşadar, să deschideţi singuri site-ul slovoidilo.ua, este un site ucrainean care are peste 100.000 de urmăritori, specializat în ştiri şi analize militare. Evident, ca orientare, este antirusesc. E luat în serios şi citat de multe alte site-uri. În urmă cu trei zile, deci atenţie, după ce dronele au fost explodate la Kremlin, pe acest site a apărut o hartă şi o explicaţie. Harta pe care o reproducem mai jos, ne indică localităţile de pe teritoriul Federaţiei Ruse şi de pe teritoriile anexate, care sunt lovite de dronele ucrainene. Traducerea textului inscripţionat din ucraineană în limba română sună aşa: ,,Ce localităţi de pe teritoriul F.R. (Federaţiei Ruse) şi de pe teritoriile ocupate de Ucraina au fost lovite de atacul dronelor''. Atenţie! Se vorbeşte la timpul trecut. În baza unor fapte consumate.

Mai există un detaliu extrem de interesant, pe care se cuvine să-l luăm în calcul. Pentru termenul ,,localităţi'' , atât în fotografie, cât şi în text, este utilizată expresia ucraineană ,,naselni punkt'' .Adică puncte populate. Prin urmare, analiştii care lucrează pentru respectivul site, precizează că respectivele drone lovesc ţinte civile, nu neapărat obiective militare.

În cele câteva zile care au trecut, din momentul în care site-ul cu pricina a publicat această dezvăluire, niciun reprezentant al guvernului, al armatei sau al serviciilor secrete de la Kiev nu a dezminţit respectivele informaţii. Ceea ce ne obligă să încercăm o analiză.

O analiză, sau măcar câteva întrebări de logică formală. Dacă dronele ucrainene sunt atât de precise, încât au putut lovi cupola Parlamentului de la Moscova, dacă ele sunt atât de ,,discrete'', sau de invizibile, încât au putut să străbată, fără a fi detectate şi doborâte, o distanţă atât de mare pentru a-şi atinge ţinta cu o precizie milimetrică, atunci este cât se poate de legitim să concluzionăm că, după acest dublu avertisment, ar putea urma şi un atac serios. Cu o încărcătură explozivă devastatoare. Să fi fost acesta doar un simplu avertisment pentru Vladimir Putin? Sau oare nu ne-am putea gândi şi la un act de provocare, săvârşit de ucraineni în scopul escaladării acestui război? Pentru că este clar. Moscova va riposta. Şi însăşi riposta Moscovei va conduce la o escaladare a conflictului.

Opinia Cititorului ( 13 )

  1. Povestea asta tare seamana cu rachetele rusesti cazute in Polonia

    "Iar Vladimir Putin a decis, tocmai din acest motiv, să anuleze, pur şi simplu, evenimentele programate în vederea celebrării Zilei Victoriei"...mujicul nu avea cu ce sa se laude, nici macar Bahmutul nu a cazut, asa ca a decis sa stea in bunker si pentru asta avea nevoie de un motiv...inventat de el:-)

    27 februarie 1933. Incendierea Reichstagului.

    Hitler traieste si s-a mutat la Kremlin. 

    1. Hitler traieste si s-a mutat la Kiev la fratii banderisti.

      Putler și-a ruinat sovietul. Tu poți să faci jocuri de cuvinte la adăpostul pufoaicei, Rusia nu mai are niciun viitor.

    Miroase a motiv fabricat de rusi pt a anula parada de "ziua victoriei"

    1. Aberezi. Azi a fost anuntat la radio inca un atentat terorist al banderistilor nazisti de la Kiev asupra unui scriitor rus. A fost ranit, soferul a fost ucis.

      Cam da. Atit mai pot rusii.

      Cam nu. Nazistii ucrainieni au atentate planificate foarte des.

      La cât omoară la voi prin Ucraina, nu văd cu ce te deranjează câteva drone prin soviet?

    Prosti sunt slavii astia. Cu ce-am pacatuit ca suntem (aproape) inconjurati de geniile astea? Rusinea rasei albe

    Iar le știe asta pe toate. Scoala făcută la brutarie l-a calit

    Parlamentul sovietic are valoare zero, Putler fiind singurul responsabil pentru eșecul Putineziei

    Dar americanii au lovit Duma de stat. Hahahahaha 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb