Cineastul Roberto Minervini, premiat la Veneţia

D.I.
Miscellanea / 2 aprilie 2019

Roberto Minervini (Sursa foto: Twitter)

Roberto Minervini (Sursa foto: Twitter)

Regizorul Roberto Minervini, cunoscut pentru documentare premiate la festivaluri ca Veneţia şi Mar del Plata, este invitatul special al celei de-a treia ediţii a American Independent Film Festival, care va avea loc între 12 şi 18 aprilie, la Cinema Pro şi Cinema Muzeul Ţăranului din Bucureşti.

"What You Gonna Do When the World's on Fire?", prezentat în competiţia Festivalului de la Veneţia, în 2018, unde a primit numeroase premii, şi "The Other Side" (2015), care a făcut parte din selecţia oficială Un Certain Regard a Festivalului de la Cannes, vor rula în premieră în România, în prezenţa regizorului, pe 15 şi 16 aprilie, în cadrul festivalului.

Minervini, autor de origine italiană stabilit în Huston, Texas, a primit şi cartea albă a festivalului pentru a prezenta publicului român cele mai interesante filme independente din istoria recentă a cinematografiei americane în viziunea sa.

"American Perspectives by Roberto Minervini" include filme regizate de Roger Corman, Barbara Loden şi de Bill & Turner Ross. Proiecţiile vor avea loc la Cinema Muzeul Ţăranului, majoritatea urmând a fi prezentate de cineast.

Cunoscut pentru documentarele sale neconvenţionale care propun o înţelegere vizionară şi poetică asupra umanităţii şi o analiză a peisajului socio-politic actual al Americii, Minervini - în vârstă de 49 de ani - filmează mereu cu bugete mici, foarte rar cu finanţare publică şi lucrează cu actori amatori.

Minervini a fost premiat cu un trofeu David di Donatello pentru documentarul "Stop the Pounding Heart" (2013) şi cu un premiu "Grierson", la London Film Festival, pentru "What You Gonna Do When the World's on Fire?" (2018), pentru care a fost desemnat cel mai bun regizor la Festivalul de la Mar del Plata (Argentina) şi a primit trei premii la Veneţia.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb