Ciolacu: "Deblocăm angajările pentru aproape 8.000 de posturi în Sănătate şi Asistenţă Socială"

T.B.
Politică / 11 ianuarie

Ciolacu: "Deblocăm angajările pentru aproape 8.000 de posturi în Sănătate şi Asistenţă Socială"

Guvernul va aproba deblocarea angajărilor pentru aproape 8.000 de posturi în Sănătate şi Asistenţă Socială, a anunţat prim-ministrul Marcel Ciolacu, care a subliniat că fiecare angajare trebuie să se reflecte în oferirea de servicii mai bune pentru pacienţi, relatează agerpres.

Conform sursei citate, "Aşa cum am promis, deblocăm astăzi angajările pentru aproape 8000 de posturi în Sănătate şi Asistenţă Socială! Astfel, toate spitalele importante care au deficit de medici, asistente şi infirmieri vor putea face rapid angajări", a declarat Marcel Ciolacu, joi, în şedinţa de Guvern.

Premierul a precizat că bugetul Ministerului Sănătăţii este cu 40% mai mare faţă de anul trecut, subliniind că fiecare angajare trebuie să se reflecte în servicii mai bune pentru pacienţi, relatează sursa menţionată.

Potrivit agerpres, "Ministerul Sănătăţii are în acest an un buget cu peste 40% mai mare decât în 2023, deci nu este vorba de probleme financiare. De altfel, am alocat circa 6,6 miliarde lei cu care am închis datoriile pe anul trecut din sistemul sanitar, asigurând şi cheltuielile curente pe luna ianuarie - pentru medicamente şi servicii medicale. Însă, fiecare angajare trebuie să se reflecte, în mod concret, în servicii mai bune pentru pacienţi, un plus de empatie şi de responsabilitate. Asta este valabil şi pentru medicii de familie. Bani avem, dar corect este să-i plătim mai bine pe medicii care muncesc serios! Adică serviciile prestate efectiv să primeze în faţa plăţii pe liste de pacienţi, adică pentru nişte nume puse pe o hârtie!", a declarat Ciolacu.

Opinia Cititorului ( 7 )

  1. Foarte bine.... dar integrati sistemele de managemant..ca e "fracangeala" mare in institutii si simultan cozi inutile.

    s c c r e t 

    1. Domnule premier CIOLACU. ATENTIE la protestele AGRICULTORILOR si a celor din TRANSPORTURI. Este foarte clar ca ACTIUNEA de PROTEST este organizata de AUR. Ca sa intelegeti de ce sustin acest lucru,toti liderii AUR care au raspuns la intrebarea daca ei au organizat acest PROTEST (zicese spontan) au spus ca,da sunt si membrii AUR care participa la PROTEST. In spatele AUR,ca si INSTIGATORI,stau doua TELEVIZIUNI,pe care cei care va consiliaza cred ca deja le stiu. Daca in 1989 a circulat zicala,CU TELEVIZORU ATI MINTIT POPORU,acum,cele doua televiziuni sunt conform codului PENAL,INSTIGATOARE la NESUPUNERE CIVICA. Daca va intereseaza,am sa vi le spun,eu,facand o EVALUARE cu privire la actiunile de INSTIGARE si nu numai in cazul TRANSPORTATORILOR ci in multe alte cazuri,cu diferite segmente ale populatiei romaniei. ATENTIE la MAGARUSI.!

      Toti "agricultorii" aia cand eu sunem acum 3-2 ani in comenturi... la postari cu sa ia credite sa ia credite ... si de x3 subventia ca garanta unu mic de statura prin gov.... eu am spus ca se va trage presul.... la unii... iar acum uite ca se trage presul....

      la fel am spus si cu mascarada contractelor de energie care erau in realitate o forma de pacaleala a oamenilor de a iesii din contracte ce le apara legal drepturile si mutate pe alte mizerii contractuale in beneficul companiilor... si acolo eram singurul care trambitam... acum o sa asistam la costuri in sus pentru toti...  

      s c c r e t 

    Bravoi Ciolacu, bravo tatutzu... dar de ce au fost blocate ?? Ca sa para ca dati de la voi ??

    1. scamatorie contabila la declarare deficit si sezonalitatea bugetului gov pe an... acum au intrat corect in urmatorul calcul ... si deci fluxurile de numerar din piata ii pot absorbii corect fara a cauza altele la pib....

      daca ai masa monetara stagnata si bagi mai multi oameni in piata poti sa tragi viteza banilor in jos in acelasi timp sa ai si cost de datorii in sus si taxe in sus... este o jonglare dificila... privatii vor suferii in fata.. statul o sa trebuiasca sa ia o cota mai mare din piata (datorie) ca sa sutina piata sa nu cada...care cade oricum si demografic. 

      avem nevoie urgenta de case (sa poata accesa oamenii locuinte) formari familii si copii... nu rata de proprietari ca acum cu 3-4-5-6 per apartament inghesuiti. 

      Avem cupluri la 35-40 de ani ce abea acum au nascut 1 copil... sunt destule in orase ... ii vedem la mall si prin parc... azi merigi la scoala cu "bunicii" pe timpuri te intreba la scoala daca ai venit cu "bunicii" cand vedeau parinti batrani.... azi toata lumea vine cu bunicii la gradi si la scoala.... halal sistem economic si halal ajutor oferit de politicile depravate gov in anii precendenti. 

      Unul dintre cele mai acute socuri demografice - economice - ideologice am primit... ca asta nu a mai fos altul pe teritoriul Romaniei de peste 90-100 de ani... si noi lauda la 1 Decembrie ziua Romaniei.... a carei... ca e fugita o parte din ea, o parte imbatranita, o parte indatorata, o parte nu naste, o parte formata din migranti.... 

      s c c r e t 

      Au fost blocat ca sa indexeze spaga.

    Este ca in reclama aia cu "cat costa halatul?".

    Urmeza ca si noi, astia mai fraieri, prostiti mai mereu de tot felul de "speciali", sa va "deblocam" de la functii, sinecuri si alte alea (shpaga si paraindarat), in curand, anul acesta... 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb