Ciolacu: "Foarte greu să mai avem o alianţă şi liste comune PSD - PNL în acest moment"

T.B.
Politică / 16 ianuarie

Ciolacu: "Foarte greu să mai avem o alianţă şi liste comune PSD - PNL în acest moment"

Preşedintele PSD, premierul Marcel Ciolacu, a declarat luni că, în prezent, ar fi "foarte greu" să se poată realiza o alianţă PNL - PSD şi liste comune pentru cele două "familii", dar dacă românii îşi doresc "se poate reface actuala coaliţie" după alegeri, relatează agerpres.

Întrebat, într-o emisiune la Antena 3, despre o posibilă alianţă PNL - PSD, Ciolacu a răspuns: "Timpul ne arată că nu. Nu poţi să uneşti cele două familii. A existat USL. A fost făcută împotriva cuiva, a fost făcută împotriva preşedintelui Traian Băsescu. Eu împreună cu Nicolae Ciucă nu suntem duşmani, suntem adversari politici. Ăsta este adevărul indiferent că reuşim să comunicăm împreună şi să ducem lucrurile într-o direcţie corectă. Foarte greu să mai avem o alianţă şi liste comune în acest moment. Dar e posibil ca, după alegeri, dacă aşa hotărăsc românii, să putem reface această coaliţie", potrivit sursei menţionate.

Referitor la viitorul preşedintele al României, Marcel Ciolacu îşi doreşte să fie din partea PSD, informează sursa citată: "Cred că după 20 de ani şi mai ales după multiple crize, este momentul, în România, să fie un preşedinte de stânga, un om care să simtă de stânga, să simtă într-o echitate socială. În momentul în care Partidul Social Democrat a intrat şi şi-a asumat această guvernare grea (...), ne-am uitat la cifre înainte de a ne asuma această guvernare. Cred că e cazul să fie un preşedinte de stânga, care să aducă o echitate socială şi nu să ne întoarcem iarăşi la un prag, la o criză", a adăugat Ciolacu.

În ceea ce îl priveşte, dacă ar alege pentru viitor funcţia de preşedinte al României sau pe cea de prim-ministru, Marcel Ciolacu a mărturisit că îşi doreşte să nu îi fie "ruşine" cu ce a făcut în ultima perioadă, conform agerpres.

Potrivit sursei men'ionate "Cel mai mult vreau să mă uit în oglindă şi pentru tot ceea ce am făcut în ultimul timp să nu îmi fie ruşine. Nu am nicio problemă să rămân un simplu parlamentar pe listele din Buzău", a precizat şeful PSD.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Ciolacu joaca la doua capete si asteapta ca rezultatul alegerilor Europarlamentare sa ii ofere solutia .Daca reuseste ,dupa redistribuir,i sa formeze cu PNL o alta alianta o va face .Daca nu nu poate decit sa mearga linga AUR si asta nu le convine celor din PSD .Chiar daca PNL sta mai prost in sondajele de moment el are mai multe alternative decit PSD .PNL a jucat extrem de bine .Are sanse ca sa se alieze si cu PSD si cu USR (forta dreptei ) functie de rezultate .USR (forta dreptei )joaca punctual cartea Simion in alegerile Prezidentiale .In alegerile europarlamentare , locale si Parlamentare Forta Dreptei va juca singura .Kelemen ,Orban de PNL ,Barna de la USR ,Tomac si poate chiar Ciolos vor sprijini AUR in alegerile Prezidentiale respectind narativul Moscovei .Pe masura ce cetateanul intelege mismasul va vota PNL-Ciuca (romanul absolut ).

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb