Ciolacu: "Peste 950 de kilometri de cale ferată se vor moderniza cu fonduri atrase prin PNRR"

F.D.
Miscellanea / 15 decembrie 2023

Ciolacu: "Peste 950 de kilometri de cale ferată se vor moderniza cu fonduri atrase prin PNRR"

Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, la Caransebeş, că România va moderniza peste 950 de kilometri de cale ferată cu ajutorul fondurilor europene atrase prin PNRR, el menţionând, în acest context, că în dezvoltarea logistică a unei ţări trebuie acordată o atenţie deosebită şi căilor ferate, relatează Agerpres.

Primul ministru a arătat că ministrul Transporturilor şi al Infrastructurii, Sorin Grindeanu, dispune de o echipă "foarte bună" la ministerul său, reliefând faptul că, în cursul săptămânii viitoare, vor fi semnate ultimele contractări de fonduri pentru modernizarea celor 950 kilometri de cale ferată, ceea ce înseamnă închiderea acestui capitol al Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).

"O ţară, logistic, nu se poate dezvolta numai rutier. Trebuie o atenţie deosebită şi la modernizarea căilor ferate, şi şi-aici, ca şi la CNAIR, (ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, n.red.) are o echipă foarte bună şi, din câte ştiu eu, din PNRR, deci, cu alte cuvinte, cu execuţie până în anul 2026, sunt peste 950 de kilometri de cale ferată în modernizare prin PNRR, (...) numai bani europeni. Şi tot din câte cunosc eu, săptămâna viitoare domnul ministru o să semneze ultimele contractări pe aceşti 950 de kilometri. Cu alte cuvinte, primul capitol închis total, contractat pe PNRR, este acoperirea de modernizare de căi ferate", a spus premierul Ciolacu.

El a mai arătat că ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Adrian Câciu, trimite spre Comisia Europeană Cererea de plată numărul 3, în valoare de 2,7 miliarde euro, bani care ar urma să ajungă în România anul viitor.

"Mai vreau să mai laud pe cineva, pe domnul Adrian Cîciu, care în acest moment împreună cu echipa sa, urcă către Comisie cererea de plată numărul 3, respectiv 2,7 miliarde de euro, care îi vom primi anul viitor - normal după verificările jaloanelor, celor 74 de jaloane trimise deja - şi o consider o împlinire a întregului Cabinet, nu neapărat a lui Marcel Ciolacu. E o cerere care trebuia depusă din martie. Important e că am reuşit să depunem în momentul acesta şi după modificarea PNRR- ului şi după introducerea capitolului cu REPowerEU", a arătat şeful Guvernului.

Premierul Marcel Ciolacu şi ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, au participat vineri, la Caransebeş, la semnarea ultimului din cele patru contracte de modernizare a liniei de cale ferată Caransebeş-Timişoara-Arad. Valoarea totală a proiectului se ridică la 6,2 miliarde lei, fără TVA, iar pentru lotul 1 Caransebeş-Lugoj valoarea acestuia este de 1,34 miliarde lei, fără TVA. Toate cele patru contracte sunt finanţate prin PNRR.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Nu este de ajuns .Indiferent ce faceti si cit de bine faceti Romania a intrat in epoca ochelarilor de cal .Modificati rapid legislatia ce poate fi asimilata perioadelor de razboi si scoateti din jocul politic extremistii .

    1. EXTREmistii sunt o consecinta nu o cauza. degeaba elimini consecinta dc nu elimini cauza.

      oamenii nu mai au incredere in sistem, nu numai in cel politic, din Romania, dar nici in Bruxelles, nici in fmi, bnr, fed, G7 etc.  

      pe toti astia ii considera ratati, expirati, incapabili sa vina cu solutii la noile realitati(diferente tot mai mari intre saraci si bogati, clima, inflatie migratie sa)si vor ceva nou. traim vremuri periculoase care au mai fost in istorie, si nu s-au terminat deloc bine(anii 30 in Europa)-(s-au terminat cu crize financiare si razboaie plus o noua ordine mondiala care a functionat, pana in 2008). Din criza financiara din 2008, cand a fost clar ca sistemul e defect, ce au facut guvernele si bancile centrale: au dat cu piciorul in conserva, sa mai mearga cativa metri. Rezultatul? Datoriile au explodat, printarea de bani a explodat, pretul asset urilor a explodat, aa avut 15 ani de crestere continua, aproape, cu consecinta: bogatii care au avut aceste asseturi au devenit to mai bogati, cine n-a avut a ramas tot mai in spate, iar generatia noua, nu mai are acces la nimic pt ca totul e extrem de scump fata de venituri(o casa, un teren , pretul sa cresti un copil, pamant agricol pt tinerii de la tara, bursa e scumpa , totul ). asa si solutia: SA VINA CEVA NOU!!

      Pt ca uite la guvernanti ce fac: bugetari tinuti pe salarii grase si sporuri inca odata cat salariul, chiar daca nu-i nevoie de ei acolo, dar sunt pila cuiva, pensionati la 45-47 de ani care iau pensia mai mare decat au avut salariul, si se intorc in sistemul bugetar de unde mai mulg un salariu de.. sa zicem consilier, furaciuni cat cuprinde din banii publici la orice licitatie, la orice angajare la stat, si restul? buni de plata , iesiti la pensie la 70 de ani cu 1565 de lei daca mai apucati pensie ba fraierilor, ca v-o papam noi pana atunci !! avem grija de ea ! ha ha ha.  

    minciuni cit casa

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb