Cioloş i-a transmis lui Tăriceanu că este dispus să găsească soluţii pentru situaţia TVR

Andrei Stan
Politică / 17 februarie 2016

Actualizare 16:26 Jucan (CNA) îi cere lui Tăriceanu să dezbată situaţia TVR în acelaşi regim de urgenţă ca în cazul Antena 3

Valentin Jucan, membru al Consiliului Naţional al Audiovizualului, îi solicită preşedintelui Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, să dezbată starea "falimentară" în care se află TVR în acelaşi regim de urgenţă ca şi în cazul Antena 3, transmite Agerpres.

"Aţi propus, iar plenul Senatului a aprobat, interpelarea prim-ministrului Dacian Cioloş în legătură cu modul în care ANAF a procedat la executarea sentinţei penale nr. 701/26.09.2013, rămasă definitivă prin decizia penală nr. 888/ A/ 08.08.2014, pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti, Secţia a II-a Penală. (...) Deoarece Antena 3 nu are drept exclusiv la protecţia libertăţii de exprimare, în contextul în care acest radiodifuzor, persoană juridică de drept privat, nu dispune de drepturi speciale în raport cu statul, vă solicit în mod public (...) să dezbateţi în acelaşi regim de urgenţă starea falimentară în care se află Televiziunea Română", se arată într-o scrisoare deschisă adresată de Jucan preşedintelui Senatului.

Valentin Jucan a spus că discuţiile din plenul Senatului au ridicat problema eventualei încălcări a libertăţii de exprimare a postului de televiziune Antena 3, în ciuda faptului că acţiunea ANAF nu vizează postul de televiziune, ci spaţiul în care acesta îşi desfăşoară activitatea, respectiv "recuperarea unui prejudiciu adus statului român de către Dan Voiculescu".

Jucan afirmă că a făcut acest apel în virtutea faptului că TVR, conform Legii nr. 41/1994, este instituţie de interes public, aflată sub control parlamentar, cu atribuţii speciale în informarea corectă a publicului, informează Agerpres.

"La bugetul Televiziunii Române, prin taxa tv, contribuie o însemnată parte a românilor. De asemenea, TVR şi jurnaliştii care se dedică posturilor publice au, la rândul lor, dreptul la a le fi protejată libertatea de exprimare. Televiziunea Română nu se află în situaţia relativ simplă a relocării; Televiziunea Română este în pragul falimentului, adică a dispariţiei. Această stare este infinit mai gravă în comparaţie cu situaţia unui post de televiziune pentru care l-aţi chemat la raport pe prim-ministru", a declarat Jucan.

El a subliniat că libertatea presei aparţine tuturor.

"Deşi TVR nu vă aduce servicii de imagine, precum alte posturi private, TVR fiind un post de principiu echilibrat, sper să trataţi cu măsură identică situaţia postului public de televiziune, situaţie care se referă în mod direct la interesul românilor, nu la interesul privat al unei persoane condamnate penal care, în plus, a şi prejudiciat statul cu şaizeci de milioane de euro. Libertatea presei aparţine tuturor, nu doar unora", subliniază Jucan.

(I.D.)

--------

Premierul Dacian Cioloş i-a spus preşedintelui Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, că este dispus să discute despre situaţia Televiziunii Române şi a dat asigurări că, deşi această instituţie se află sub coordonarea Parlamentului, Guvernul va colabora pentru a se găsi soluţii "în limitele legii", potrivit unor surse din presă.

"Aţi făcut o referire şi la Televiziunea Română şi mă bucur că acest subiect revine în atenţia Parlamentului pentru că este o instituţie în subordinea Parlamentului. Consiliul de Administraţie care este chemat să găsească soluţii la problemele care se află acolo este numit de către Parlament, pot să vă asigur întreaga colaborare din partea Guvernului pentru a găsi soluţii, în limitele legii. Chiar înainte de a intra la dezbaterea de astăzi am sugerat domnului preşedinte Tăriceanu să avem o discuţie pe această temă", le-a transmis premierul senatorilor astăzi, după ce a fost interpelat pe diverse probleme.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb