Cioloş nu exclude revenirea la guvernare până la următoarele alegeri

G.B
Politică / 10 noiembrie 2021

Dacian Cioloş

Dacian Cioloş

Preşedintele USR, Dacian Cioloş, spune că partidul va urmări şi din opoziţie obiectivele anunţate în campania electorală şi că va căuta măsuri pentru a ieşi din criza sanitară şi cea energetică. El nu exclude revenirea USR la guvernare înainte de alegerile parlamentare, potrivit Digi24.

Trecerea în opoziţie "înseamnă aceleaşi obiective pe care le-am avut şi cât am fost la guvernare, angajamentele pe care le-am luat în campanie. Vom face tot ce ţine de noi şi vom folosi toate instrumentele pe care le avem ca să ne asigurăm că România continuă parcursul proeuropean, care înseamnă stat de drept, modernizare, reformarea sistemului care am văzut că nu funcţionează, oportunităţi pentru mediul de afaceri şi măsuri pentru ieşirea din criza pandemică şi energetică", a spus Cioloş la Digi24.

"Am avut foarte mulţi susţinători care ne-au cerut să ne asumăm intrarea la guvernare şi ne-am asumat acest lucru, ca să punem în aplicare reformele pentru care am primit mandat. Evident că punerea în aplicare a unui program o faci de la guvernare.

Am făcut asta cât a fost posibil. Am constatat de multe ori la colegii de la PNL că una au promis în campanie şi alta au considerat ca prioritar odată ce au venit la guvernare şi asta a şi creat anumite tensiuni şi i-a dus spre PSD, pentru că cu PSD nu-şi mai pun problema deloc să susţină reformele de modernizare, de depolitizare, eficientizare a cheltuirii banului public, reformarea justiţiei, eliminarea pensiilor speciale. Noi am avut un angajament pentru asta şi ne vom asigura că vor rămâne pe agenda publică", a adăugat el.

Cioloş a spus că motivul ruperii coaliţiei nu a fost demiterea lui Stelian Ion de la Ministerul Justiţiei.

"Problema n-a fost cu înlocuirea lui Stelian Ion, cum n-a fost cu Voiculescu (fostul ministru al sănătăţii, n.r.). Deşi l-am înlocuit pe Vlad Voiculescu, comportamentul lui Cîţu nu s-a schimbat. USR s-a retras şi pentru că au fost mai multe momente în care obiectivele de guvernare pe care le aveam în program n-au fost respectate, au fost amânate", a spus Cioloş.

Cioloş a spus că nu a avut alte discuţii cu preşedintele Klaus Iohannis în afara consultărilor.

"M-aş fi aşteptat să se implice mai activ în medierea între partide. Probabil s-a implicat, dar n-a fost cazul cu USR", a spus el.

Întrebat dacă USR va mai intra la guvernare până la următoarele alegeri, Cioloş a răspuns: "Nu ştiu. Nu pot să spun".

"Nciodată n-am exclus. Un partid merge în campanie să câştige susţinere politică pentru a-şi pune în aplicare un program de guvernare. Un program îl pui în aplicare când eşti în guvern. Acum am văzut, ca al doilea partid în coaliţie, ce însemană când ai obiective politice, am văzut ce poate impune primul partid în coaliţie", a spus el.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Nu trebuia sa iesiti D-le Ciolos.Astia se vor intelege asa de bine, ca doua trei mandate vor obtine majoritatea laolalta.Sunt specialisti in pomeni electorale.Voi sunteti reformisti,e adevarat.Dar intrebati-va daca armatele de bugetari cu familiile lor si restul sinecuristilor,vor cu adevarat reforma statului?Va spun eu.N-o vor .Si pe langa ei sunt alte mii de fraieri cu drept de vot ,care si-n ziua de azi stiu ca Iliescu este inca presedinte.

    DA : AU DAT FOC LA SPITALE CU OAMENI CU TOT , AU REFUZAT 5 000.000 € DE LA U E PT. TESTĂRI + MEDICAMENTE ETC... SAVANȚII AU UITAT OTRĂVIREA FÂNTÂNILOR + NIMIC

    1. Asa, da! Umblau USR-istii cu torte in maini prin spitalele ce stau sa se prabuseasca dupa zeci de ani de guvernari PSD!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb