Cioloş participă astăzi la Adunarea Generală a ONU, la New York

Andrei Stan
Politică / 20 septembrie 2016

Premierul Dacian Cioloş va participa astăzi, la New York, la cea de a 71-a sesiune a Adunării Generale a Organizaţiei Naţiunilor Unite, informează un comunicat al Guvernului.

Potrivit sursei citate, organizaţia mondială va face un nou efort pentru a mobiliza voinţa colectivă a statelor membre în abordarea problemelor globale din domeniile principale ale mandatului său: menţinerea păcii şi securităţii internaţionale, cooperarea pentru dezvoltare, promovarea şi protecţia drepturilor omului.

"Prezenţa mea la acest eveniment este menită să sublinieze eforturile României de a fi conectată la agenda globală, dincolo de cea europeană, şi de a contribui, la rândul ei, la avansarea acesteia în direcţia păcii, securităţii şi dezvoltării sustenabile globale", a declarat prim-ministrul Dacian Cioloş înaintea vizitei.

În discursul pe care îl va susţine în plenul Adunării Generale a ONU, premierul va pune accent pe modul în care Obiectivele Globale de Dezvoltare Durabilă, conţinute în Agenda 2030, se reflectă în programele şi strategiile Guvernului României. Discursul va face referire la situaţia de securitate din spaţiile de interes direct pentru România, lansând un apel la comunitatea internaţională pentru rezolvarea acestora în conformitate cu principiile Cartei ONU şi normele de drept internaţional, precizează Guvernul.

"Un obiectiv important al vizitei este promovarea candidaturii României la un nou mandat de membru nepermanent în Consiliul de Securitate (mandatul 2020-2021)", se mai arată în comunicat.

La invitaţia Preşedintelui Obama, premierul va participa la 20 septembrie la Summit-ul pe tema refugiaţilor organizat la iniţiativa SUA. În acest cadru, Cioloş va prezenta contribuţia ţării noastre la efortul comunităţii internaţionale de soluţionare a crizei refugiaţilor, mai susţine Guvernul. Criza refugiaţilor este, de altfel, unul din subiectele principale ale seriei de evenimente care au loc în zilele acestea la New York.

Programul va include, de asemenea, întrevederi cu înalţi oficiali ONU (Secretarul General al ONU, Preşedintele Adunării generale a ONU), precum şi o serie de întâlniri bilaterale cu şefi de stat sau de guvern din state membre ONU.

Nu în ultimul rând, prim-ministrul se va întâlni cu comunitatea locală de români, precum şi cu funcţionarii români care lucrează în sistemul ONU. Va mai avea o întrevedere cu reprezentanţii principalelor organizaţii evreieşti din SUA cu care va discuta inclusiv despre preşedinţia Alianţei Internaţionale pentru Memoria Holocaustului (IHRA), exercitată anul acesta de către România.

În plan economic sunt prevăzute discuţii cu reprezentanţi ai unor companii americane.

Din delegaţie fac parte ministrul Afacerilor Externe şi ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor care, la rândul lor, vor participa la o serie de evenimente.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb