CIPRIAN NICA, COMISIA JURIDICĂ A CAMEREI DEPUTAŢILOR: "Nicăieri în lume băncile nu au un comportament aşa de agresiv ca la noi"

E.O.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 15 martie 2016

"Nicăieri în lume băncile nu au un comportament aşa de agresiv ca la noi"

Există consens politic asupra Legii dării în plată, atât PSD, cât şi PNL, UNPR şi ALDE susţinând această iniţiativă, potrivit vicepreşedintelui Comisiei Juridice din Camera Deputaţilor Nicolae Ciprian Nica. "Vrem să rezolvăm o problemă socială a oamenilor simpli, care nu vor să îşi dea casa, dar din motive obiective ajung într-o situaţie dificilă şi nu mai pot continua şi din cauza poziţiei băncilor", a mai spus parlamentarul, care s-a arătat deranjat de faptul că băncile au fost absente de la dezbaterea de ieri: "Constat cu amărăciune că băncile, astăzi, nu sunt prezente. Am avut o întâlnire mai restrânsă săptămâna trecută, la Comisia de buget, finanţe. I-am sfătuit (n.r. pe bancheri), totuşi, să participe la discuţie, să vină la negocieri şi chiar să putem face o lege pentru că nicăieri în lume băncile nu au un comportament aşa de agresiv şi nu am înţeles de ce în România au".

Domnul Nica a spus că prezenţa reprezentanţilor comisiei de specialitate la conferinţa care se află în desfăşurare nu este politică, deputaţii dorind să asculte punctele de vedere ale tuturor celor implicaţi.

Menţionăm că reprezentanţii băncilor au refuzat să fie prezenţi la masa rotundă pe Legea dării în plată, la eveniment fiind prezenţi reprezentanţi ai consumatorilor şi ai pieţei imobiliare, analişti, foşti bancheri, specialişti din străinătate.

Legea dării în plată nu va intra în această săptămână la Comisia Juridică din Camera Deputaţilor, potrivit domnului Nica.

Domnia sa a spus că acest lucru se datorează faptului că un articol din regulamentul privind cererile de reexaminare a fost declarat neconstituţional: "Pe procedură, săptămâna aceasta legea nu poate intra pe ordinea de zi a Comisiei juridice, dintr-un motiv foarte simplu - un articol privind cererile de reexaminare ale preşedintelui României a fost declarat neconstituţional, aşa cum a fost modificat în Regulamentul Camerei Deputaţilor. Am depus amendamentele să se revină şi să ţinem cont de observaţiile CCR. Sper ca miercuri să fie votată modificarea Regulamentului în şedinţa de vot finală a plenului, urmând ca saptămâna viitoare, după publicarea în Monitorul Oficial, să putem să intrăm pe procedură, să o primim (n.r. Legea dării în plată) la comisie, să discutăm capetele de cerere privind reexaminarea şi, apoi, să dăm termen pentru amendamente".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb