Circuitul politicienilor în studiourile TV

O.D.
Ziarul BURSA #Politică / 20 noiembrie 2013

Circuitul politicienilor în studiourile TV

Studiourile TV au devenit locurile unde se fac şi se desfac alianţele politice şi se antamează viitoarele "mariaje" electorale. Mişcările de pe scena politică pot fi foarte uşor decriptate în funcţie de televiziunea unde apare un politician sau altul. B1 TV, Realitatea TV, RTV şi Antena 3 au o politică editorială atât de străvezie încât nimeni nu se mai străduieşte să mimeze măcar echidistanţa.

Cearta dintre Crin Antonescu şi Dan Voiculescu, care a dus la ruptura dintre PNL şi PC, a provocat destul de multă agitaţie pe scena politicii TV. Nici nu terminaseră bine părţile de explicat motivul divorţului că preşedintele PNL şi ajunsese în studioul B1 TV. Astfel stând lucrurile, discursul lui Crin Antonescu nu a mai uimit pe nimeni, direcţia era previzibilă, s-a vorbit inclusiv de o posibilă candidatură a lui Victor Ponta care să ducă la ruperea USL: "Există o presiune în partid, eu glumesc şi vorbesc de natura sovietică a acestui partid, avea toată Siberia şi au vrut şi insulele Kurile. Nu e în acest moment un partid atât de mare, dar eu cred că alte criterii vor prevala şi această pornire va fi înfrânată. În trecut am avut acest sentiment, că Ponta ar putea candida, dar acum am două elemente care îmi confirmă că nu este aşa: ştiu că Ponta doreşte să ducă mai departe acest proiect, ca prim ministru, şi mai ştiu că în proiectele sale politice de prezent şi viitor nu are în vedere acest lucru. Nu întâmplător noi am optat pentru această împărţeală de roluri. (...) Eu, să nu-mi cereţi detalii, că eu chiar nu le am, eu cred că există presiuni şi din afara partidului, nu numai din interiorul partidului. Eu cred că există presiuni poate şi din zona unor oameni influenţi în servicii, cred. Nu acuz pe nimeni, până la urmă nu-i decât normal (...) Să candideze domnul Ponta, că aici nu se fac experimente. Domnul Ponta e un om care, fiind şi prim-ministru, arătând destule calităţi în această perioadă, e un candidat. Nu poţi lua aşa, pe oricine pe motiv că e partidul mare, că am văzut în 2009, un candidat destul de celebru".

Atacat constant la RTV, preşedintele PNL nu va mai beneficia de prea multă amabilitate nici din partea Antena 3, în schimb pe lângă Realitatea TV va avea porţile deschise la B1TV. Direcţiile sunt clare, B1 TV îşi menţine orientarea critică la adresa PSD cu invitaţi din zona PDL dar şi din rândul partidelor care îl susţin pe preşedintele Traian Băsescu. RTV are porţile deschise pentru politicienii din PSD, iar PNL-ul va intra sub aceeaşi lupă cu PDL. Antena 3 rămâne anti-Băsescu, dar cu siguranţă nici PNL nu se va bucura de prea multă înţelegere în talk-show-urile de seară. Realitatea TV îşi menţine linia critică la adresa premierului Ponta, pe care îl consideră artizanul unei iniţiative legislative care ar fi putut duce la închidere postului.

Circuitul politicienilor prin studiouri, dar şi audienţele respectivelor posturi pot da o imagine asupra intenţiei de vot a populaţiei. "Spune la ce post TV te uiţi ca să ştiu cu cine votezi!", poate deveni sloganul următoarelor campanii electorale.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Ati uitat (sau poate ati scris articolul inaintea faptelor) imbecilitatea A1 si A3 de a transmite meciul de aseara Romania-Grecia. Pai au avut ocazia sa faca publicitate electorala ministrul agriculturii si primul om de la Palatul Victoria. Ce cautau ei pe micile ecrane inaintea meciului? Pai Voiculescu a platit degeaba banii? Ce fraieri sintem ...

    Nu am inteles pe deplin de ce anume meciul tur a fost transmis de Romania tv care nu are nici o treaba cu sportul, returul de Antene iar TVR nu a transmis nici macar imagini. Acum e clar: cel numit politic la TVR nu s-a bagat pentru ca era jocul altora. Turul l-a dat pentru popor psd iar returul pc. E clar? Mda, pacat ca platim bani de abonament la tvr ca sa fim prostiti. A naibii politichie ... 

    1. vrei sa te acuze Mircica Karatistul de pleibeck :-) Aici ar if o ocazie sa redau poezia zapada inocentei noastre, unde plaiul simbiozeaza cu boul, insa nu as vrea sa intrec audienta celei mai ratate televiziune din Romania.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb