Cisco: Aproape 70% dintre angajaţi nu sunt conştienţi de cele mai noi şi mai periculoase breşe de securitate

E.D.
Companii #Securitate Cibernetică / 22 octombrie 2014

Rolul angajaţilor în menţinerea securităţii informaţiilor nu mai poate fi neglijat, ţinând cont că circa 69% dintre angajaţi nu sunt conştienţi de cele mai noi şi mai periculoase breşe de securitate, potrivit studiului făcut public astăzi de Cisco. Astfel, companiile trebuie să ia în calcul şi profilul angajaţilor, pe lângă ameninţările externe.

Potrivit studiului Cisco, 52% dintre cei întrebaţi consideră comportamentul angajaţilor ca fiind una dintre cele mai mari ameninţări la securitatea datelor, alături de criminalitatea cibernetică nominalizată de 60% dintre respondenţi. Cisco subliniază că 58% dintre cei intervievaţi cred că firma la care lucrează are o politică de securitate IT, în timp ce 23% nu ştiu acest lucru, 44% respectă parţial aceste politici, în timp ce unul din 14 întrebaţi încalcă activ procedurile de securitate, iar 31% cred că securitatea IT limitează inovaţia şi colaborarea din cadrul companiei, îngreunând îndeplinirea sarcinilor.

Noile date Cisco completează rezultatele studiului efectuat la conferinţa Cisco Connect România, din luna mai. Atunci, companiile româneşti prezente la Cisco Connect au identificat securitatea informaţiilor ca fiind cea mai importantă tendinţă care va afecta departamentele de IT în următorii trei ani.

Noul studiu se bazează pe răspunsurile a 12.000 de angajaţi din companii mici şi mari din 13 ţări din Europa, Orientul Mijlociu şi Africa şi a dezvăluit două probleme majore de securitate: prima este comportamentul angajaţilor, care ignoră ameninţările cibernetice considerând mediul online ca fiind sigur, iar a doua problemă este tendinţa unui număr tot mai mare de angajaţi de a considera procedurile de securitate IT ca fiind dăunătoare inovaţiei şi colaborării din cadrul organizaţiei, prin îngreunarea îndeplinirii sarcinilor. O parte dintre respondenţi au recunoscut faptul că ei încalcă în mod conştient aceste proceduri.

"Echilibrul dintre flexibilitatea afacerii şi protecţia datelor vitale necesită o schimbare radicală a modului în care ne raportăm la IT. Aceasta va trebui să se adapteze la comportamentul utilizatorilor, ca parte a unei abordări ce ia în considerare diferitele platforme. Afacerile care continuă să folosească măsuri de securitate punctuale vor fi tot mai expuse la riscuri din ce în ce mai mari, infractorii cibernetici fiind obişnuiţi să creeze breşe în metodele de protecţie tradiţionale. Riscul este cu atât mai mare cu cât vorbim de utilizatori digitali nativi, care au cunoştinţele IT necesare pentru a ocoli procedurile de securitate de la locul de muncă. O strategie de securitate eficientă protejează o organizaţie atât înaintea, în timpul, cât şi după atacurile cibernetice", a declarat Dorin Pena, Director General Cisco România.

Pe întreg teritoriul EMEA, companiile mari (cu peste 250 de angajaţi) sunt mai bine protejate decât companiile mici (ce au sub 50 de angajaţi), 76% din firmele mari având proceduri de securitate comparativ cu doar 39% din organizaţiile mici. Totodată, angajaţii firmelor mari (42%) sunt mai predispuşi să se aştepte ca firma să îi protejeze, decât cei din firmele mici (28%).

Cisco mai arată că majoritatea celor întrebaţi nu urmează recomandările pentru folosirea unor parole sigure, 55% dintre ei având aceeaşi parolă pentru mai multe pagini web sau aplicaţii, în timp ce trei din cinci oameni nu îşi schimbă parolele în mod regulat. 54% dintre intervievaţi consideră că datele lor personale sunt mai bine protejate în spaţiul privat decât la locul de muncă, în timp ce 25% sunt mai exigenţi în privinţa protecţiei datelor în spaţiul privat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

22 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9768
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7609
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2692
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8894
Gram de aur (XAU)Gram de aur422.4014

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb