Citigroup a picat testele de stres efectuate de Rezerva Federală

Ziarul BURSA #Internaţional / 15 martie 2012

Citigroup a picat testele de stres efectuate de Rezerva Federală

Citigroup, grupul financiar care a primit cele mai mari ajutoare guvernamentale în timpul crizei financiare mondiale din 2008-2009, a picat testele de stres derulate de Rezerva Federală a SUA, alături de alte bănci mai mici sprijinite anterior de stat, potrivit Bloomberg.

Planul de consolidare a capitalului transmis băncii centrale de Citigroup nu s-a încadrat în cerinţele minime impuse de testele de stres, compania anunţând că va încerca să prezinte în acest an o variantă revizuită a proiectului. SunTrust Banks, Ally Financial şi MetLife sunt celelalte trei mari instituţii financiare americane care au fost picate de Fed.

Testele de stres, cele mai conservatoare derulate de banca centrală a SUA până acum, au avut rolul de a evalua rezistenţa celor mai mari 19 instituţii de credit americane la o scădere puternică a activităţii economice.

Analiştii consideră că Citi a fost prea agresivă în privinţa planului de consolidare a capitalului, solicitând inclusiv creşterea dividendului distribuit acţionarilor.

Fed a respins propunerea Citigroup de majorare a dividendelor

Planul de capital propus de Citigroup a fost respins de Rezerva Federală a SUA în cadrul testelor de stres, banca centrală nefiind de acord cu restituirea de capital acţionarilor prin majorarea dividendelor. Analiştii consideră că Citi a fost prea agresivă în privinţa planului de consolidare a capitalului, mai ales deoarece a solicitat creşterea dividendului distribuit acţionarilor. Rezultatele reprezintă o lovitură grea pentru directorul general al Citigroup, Vikram Pandit, care le-a transmis acţionarilor că banca este pregătită să-i răsplătească, după ce a tăiat puternic dividendele în timpul crizei financiare mondiale.

Fed a aprobat majorarea dividendelor în cazul JPMorgan Chase şi Wells Fargo, bănci care au trecut cu bine testele de stres. De altfel, JPMorgan a anunţat creşterea dividendului la scurt timp după publicarea rezultatelor testelor.

Citigroup a primit 45 miliarde de dolari de la statul american pentru a rezista crizei financiare, însă datoriile către stat au fost deja plătite. Banca a încetat să mai acorde dividende în 2009, însă plăţile către acţionari au fost reluate anul trecut, la nivelul de un cent pe acţiune, ridicat ulterior la 3 cenţi. Citigroup a arătat că banca centrală nu a criticat nivelul actual al dividendului.

Citi a mai propus în planul de capital răscumpărarea anumitor serii de valori mobiliare, măsură care nu a fost contestată de Fed, precizează banca. Citigroup notează că este bine capitalizată, având o rată a capitalului de bază Tier 1 de 11,8% la finele anului trecut, iar conform rezultatelor evaluărilor efectuate de banca centrală indicatorul s-ar cifra la 5,9% într-un scenariu de stres sever, presupunând neaplicarea propu-nerilor din planul de capital.

Potrivit datelor Rezervei Federale de la finele lunii septembrie a anului trecut, citate de Mediafax, acţiunile propuse privind capitalul ar fi dus la o rată a capitalului de bază Tier 1 de 4,9% în scenariul de stres sever.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb