CÎŢU: "Soluţia viabilă este refacerea coaliţiei în jurul PNL"

J.P.
Politică / 14 octombrie 2021

"Soluţia viabilă este refacerea coaliţiei în jurul PNL"

Preşedintele liberalilor, premierul interimar Florin Cîţu, a declarat, joi, că în acest moment "soluţia viabilă" pentru România este refacerea coaliţiei în jurul PNL, iar USR trebuie "să recunoască greşeala de a vota moţiunea de cenzură", conform Agerpres.

"Deciziile le luăm în forurile de conducere ale PNL. Noi avem deja o decizie BEx care spune foarte clar că nu putem să fim la guvernare cu partidul care a votat o moţiune împotriva noastră. Trecem foarte uşor peste modul în care am ajuns astăzi aici şi aud foarte mult în spaţiul public cuvântul 'responsabilitate', aruncat foarte uşor de la cei care au votat sau au depus o moţiune alături de AUR, de la cei care au votat o moţiune cu AUR şi PSD, de la cei care acum o lună au scos din guvern ministrul Sănătăţii şi au lăsat România fără ministru într-o perioadă dificilă. Este complicat să iei în serios acest cuvânt, responsabilitate, care vine de la aceşti oameni, dar unde suntem de acord cu toţii: că pentru România, importantă este stabilitatea. Şi refacerea coaliţiei este un lucru important, dar, bineînţeles, refacerea coaliţiei în jurul PNL, este soluţia pe care noi o avansăm care, din punctul nostru de vedere, este soluţia viabilă", a spus Cîţu într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria, întrebat dacă PNL ar putea să susţină un guvern minoritar USR.

El a adăugat că cei de la USR ar trebui să îşi "recunoască public greşeala" de a vota o moţiune de cenzură împotriva Guvernului.

"Nu aş trece foarte uşor peste modul în care s-a ajuns astăzi aici. Nu poţi să spui că azi eşti responsabil când ai fost iresponsabil acum o săptămână, acum o lună, de o lună şi ceva avem un atac la acţiunile guvernului, avem o semnare de moţiune cu cei de la AUR, o majoritate cu AUR şi PSD. Şi acum să spunem că suntem responsabili. Dacă vrem să trecem peste acest moment, trebuie să recunoască o greşeală şi apoi putem să mergem mai departe. Când vorbim de responsabilitate, să asumăm unele decizii pe care le-am luat, să asumăm public că am greşit şi apoi să mergem mai departe", a susţinut Cîţu.

Opinia Cititorului ( 7 )

  1. Nevindecabil! A spart PNL, a rupt alianța cu USR dar altii sunt vinovați ! Nici macar o femeie n-a reușit să aibe pe lângă el ! E genul de cuc singuratic!

    1. Scurt și corect spus!!!

    Domnule Citu singura solutie viabila ca sa mai avem cat de cat un viitor este

    sa va treziti si sa ii lasati in loc pe cei care vor si pot sa faca ceva si pentru vaccinati si pentru nevaccinati , dupa ce ne-ati indatorat pe toti pe generatii intregi .

    Poate asa se asterne uitarea peste performantele dvs. 

    puscariasul are solutii!!

    Cutule, de ce nu te duci dracului, să.l iei și pe batistuta cu tine!...ah, am uitat, și pe Busoi!

    1. Da , să vină fetele noastre minunate , veorica , olguța , carmen , etc

      Și preacinstita pintea la sănâtate !.... 

    La pușcărie cu el. E mai rău ca Dragnea. Ala a angajat doua secretare și a făcut pușcărie dar Catu a subminat economia națională și nu a pățit nimic. Acum romanii nu mai ies în strada. Bravo popor român. Va meritați soarta!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb