CÎŢU: "Vizăm stimularea unei prezenţe economice americane cât mai consistente în România"

J.P.
Miscellanea / 2 iulie 2021

"Vizăm stimularea unei prezenţe economice americane cât mai consistente în România"

Premierul Florin Cîţu a declarat joi, la recepţia oferită de Ambasada SUA cu ocazia Zilei Independenţei, că Guvernul vizează stimularea unei prezenţe economice americane cât mai consistente în România, conform Agerpres.

"Vom menţine cooperarea strategică dintre România şi SUA la cel mai înalt nivel prin fructificarea oportunităţilor ce decurg din viziunea noastră comună privind dimensiunea de apărare, securitate energetică, recuperarea economică sustenabilă. Totodată, consolidarea rezilienţei şi întărirea relaţiilor transatlantice. Dincolo de excelenta noastră cooperare în planul securităţii şi importanţa creşterii prezenţei militare a SUA în ţara noastră, Guvernul României vizează încurajarea şi stimularea unei prezenţe economice americane cât mai consistente în România, inclusiv în ceea ce priveşte dezvoltarea surselor de energie, inclusiv cea nucleară", a spus premierul Florin Cîţu.

El a arătat că recenta adoptare a Legii de ratificare a acordului interguvernamental dintre România şi SUA privind domeniul nuclear civil trebuie să "dea semnalul pentru accelerarea configurării unor proiecte de anvergură, capabile să ofere o ancoră strategică suplimentară relaţiei bilaterale".

"O importanţă similară o acordăm infrastructurii de transport care articulează regiunea Europei Centrale şi de Est cu impact strategic asupra dezvoltării economice a regiunii, precum şi asupra mobilităţii militare", a afirmat Cîţu, menţionând proiectele de interconectare regională - Rail-2-Sea şi Via Carpathia, pentru realizarea cărora a arătat că este esenţială o implicare a SUA, inclusiv financiară.

Premierul a subliniat că dezvoltarea consistentă a dimensiunii economice şi de investiţii a Parteneriatului strategic dintre România şi SUA constituie o prioritate majoră pentru Guvern.

"Vom face asta prin promovarea unor politici care să ofere predictibilitate, transparenţă şi reducerea greutăţilor birocratice, eliminarea birocraţiei - cum spun eu. Împreună cu colegii mei din Guvern suntem angajaţi într-un efort colectiv prin care demonstrăm că Guvernul României este un partener de încredere al mediului de afaceri. O astfel de relaţie este esenţială pentru realizarea potenţialului uriaş de dezvoltare pe care îl are România", a mai spus Cîţu.

El a evidenţiat şi faptul că Guvernul susţine dezvoltarea şi consolidarea Parteneriatului Strategic cu SUA.

"O Românie sigură, stabilă şi de succes reprezintă un obiectiv strategic pentru mine şi Guvernul meu. Suntem angajaţi să urmărim consolidarea securităţii şi să valorificăm potenţialul economic şi comercial. Apreciem cooperarea noastră în combaterea terorismului, a criminalităţii cibernetice şi a ameninţărilor cibernetice şi protejarea drepturilor intelectuale. (...) Guvernul României va spori discuţiile cu privire la Visa Waiver", a mai afirmat premierul.

Şeful Guvernului a amintit că a stat mai mult de zece ani în SUA, unde a studiat şi a lucrat.

"Sunt multe lecţii pe care le învăţăm din istoria SUA, dar sunt câteva pe care ar trebui să le folosim şi aici în România, azi. În primul rând, cred că faptul că proprietatea privată este sacrosantă rămâne o bază a democraţiei şi ar trebui să fie o lecţie pentru România, ar trebui să adoptăm asta. În al doilea rând, este faptul că antreprenorii, oamenii care îşi dezvoltă propriile companii încearcă, eşuează, încearcă din nou şi sunt eroii unei astfel de economii, sunt apreciaţi în SUA şi ar trebui să facem asta şi în România. Dacă facem aceste lucruri sunt convins că România va avea un viitor mare", a mai afirmat Cîţu.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Cu ce stimulati?

    Cu cumetriile din PNL? 

    Cand faceti ordine in partid? 

    Cand interziceti in partid traficul de influenta, cand introduceti obligativitatea demascarii traficului de influenta si cand le veti penaliza pe ambele cu excluderea din partid?

    Negocieri pentru menținerea în funcții a unor directori de instituții subordonate la Ministerul Transporturilor, interceptate de DNA chiar în biroul ministrului Cătălin Drulă. Protagoniști în discuția cu ministrul sunt doi liberali: senatorul George Stângă si președintele Consiliului Judetean Prahova, Iulian Dumitrescu, care ar fi acționat la rugămintea liderului PNL Constanța Bogdan Huțucă, potrivit procurorilor. Acesta din urmă a negat însă implicarea sa și spune că nu avea cum să intervină în favoarea directorului Agenției Române de Salvare a Vieților Omenești pe Mare pentru că nu îl cunoaște. 

    Romania nu este guvernata in interesul poporului. S a vandut tot din tara inclusiv pamantul agricol. Foametea vine peste Romania. Recoltele bogate pleaca in Italia, tarile Arabe, tari care au cumparat teren arabil in tara noastra cu binecuvantarea guvernelor tarii noastre. Rusine clasei politice tradatoare.

    Dupa '90 am intrat sub influenta SUA care au instaurat hotia si mafia in Romania. Au pus toata economia pe butuci cu ajutorul FMI. Ne-au tinut saraci si au jefuit tot cu ajutorul tradatorilor de tara. Am adus trupe de ocupatie in Romania, vezi bazele americane in Romania. In schimb SUA ne-au jefuit cum nu a facut-o niciun popor pana acum.

    1. Banca Federala USA are actiuni la fondul proprietatea!!!

      Banca Federala Are mai multe detineri la foarte multe fonduri din fostele state URSS!!! 

      Deci Banca federala nu e proasta!!! 

      Detine active in diferite state! 

      Banca federala USA nu are ce sa faca personal cu yieldurile respective; ele (yieldurile) sunt folosite tot la varsarea de capital nominal la ei in tara (prin gov si etc institutii). 

      Romania Taramul oportunitatilor in timp ce la TV va vand astia PANICI si FRICI!!! 

      In timp ce "prostimea" nu prinde curaj sa faca bani in tara!!! 

      Nu exista resurse FINITA; finita este doar abilitatea de a genera / descoperii resurse in orice tip de economie. 

      Mana la treaba si nu mai plangeti atat. 

      Alegeti sa Plangeti sau sa Produceti ceva pentru societate!!! 

      NU exista BUN sau RAU in cele ce se repeta pe acest pamant ci CREARE sau TRANSFORMARE (distrugere) continua. 

      ROMANIA a trecut si trece prin TRANSFORMARE (sau distrugere daca esti un negativist); orice om cu cv neuroni la cap stie ca da ca face parte din etapa de transformare exista posibilitate de generare capital real si nominal circulat!!! 

      Mai exista o vorba se fac bani si cand piata plange si cand piata rade! 

      NU FMI-ul a pus pe butuci REAL ECONOMIA ROMANEASCA in 90!!!! 

      Ciclul tehnologic si ciclul industrial in mai multe natii atinsese maxim potential (in 80 spre 90-96); fapt ce a dus la o DEFLATIE masiva in timp ce UNELE datorii inca trebuiau ACHITATE (chiar daca in contabilitate pe vremea lui nea nicu au fost achitate; in termeni reali datoria a fost mutata pe populatia ce avea credite masive la stat pentru imobiliare!!!). 

      Cand ciclul economic speculativ a atins maxim in 87-89 a urmat o singura directie!!! 

      DEFLATIE propagata si in piata reala chiar daca aparent economia rula la maxim spre minim si din 81-spre 87; ea rula in GOL, cu rateuri periodice in defaulturi intre corporatiile romanesti (companii ce incepeau sa nu mai plateasca datoriile la furnizori si etc). 

      GLOBAL exista un TREND LUNG de generare CAPITAL NOMIANAL CIRCULAT in paralele cu cresterea reala a natiei!!! 

      Cand cresterea reala a natiei atinge maxim se da soc prima oara in capitalul nominal, pe urma in stocuri (etc stocuri ce domina piata in timp ce alte stocuri sunt in deficit sever = ala e semnal de schimbare ciclu scurt si anticipatie soc negativ sau pozitiv viitor), pe urma in venituri nominale si reale (capotalul uman), pe urma in CREDITORI (restructurari de credit), pe urma in guverne (nu mai au BANII!!!), pe urma in reforme (severe sau etapizate). 

      Ce alegere avea ROMANIA dupa 90? 

      Sa mearga pe drumul ei singura? 

      Fara aliati? 

      Intotdeauna "LIBERTATEA" are un raport de COST / BENEFICIU! 

      Oamenii astazi au mai multa MANCARE ca pondere din POPULATIE de pus pe MASA (bine asta nu este meritul real a schimbarii politice din 90 - ci pur si simplu a ciclul lung ce se propaga intre generatii - ciclu lung ce da odata soc lung de zeci de ani in crestere generatie si sico lung de zeci de ani in cadere generatie si implicit stari lungi de depresii; dar la fiecare intersectie vor exista SPECULATORI finanicari ce vor gasii noi forme ideologice se plantare in randul populatiei tinere ce vine din urma - e schimba regimurile). 

      Este un proces natural ce se repeta pe acest pamant la 80-100-170 de ani in funcie de cat de mult se migreaza in tara respectiva, in fuctie de cat de bine sunt pastrate echilibrele macro-economice-sociale-politi ce-ideologice-culturale-milita re (o balansare continua intre toate ramurile economiei respective cu permisivitate treptata in transformari minore si periodice sunt benefice in mentinerea unei natii inchegate pe o perioada lunga de timp). 

      Este un joc "Sah" pentru tari mici si mijlocii; si un joc de tip "GO" pentru tarile / economiile mari. 

      Actiunile economice desfasurate ciclic pot fii anticipate in avans de economii mari!! 

      Economiile mari pot avea actiuni desfasurate ciclic la care economiile mici nici sa nu aibe habar ce ce ar putea sa uremeze! (pro sau contra favorabil). 

      Romania juca SAH pe timpul lui Nea Nicu! 

      Romania cica joaca sah si acuma, dar a cazut in termeni relali la un nivel inferior global fata de maximul atins de Nicu in 80! 

      Si in vremea lui Carol tot sah se juca!!! 

      Natii ca FRANTA, ITALIA, GERMANIA, CHINA, JAPONIA, USA, UK, SPANIA, OLANDA au cautat sa joace aparent SAH in timp ce se perfectionau jucand "GO". 

      semnat comenturi "cretine" 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb