Ciucă: "Decizia formării coaliţiei reprezintă expresia maturităţii politice"

T.B.
Politică / 13 noiembrie 2023

Ciucă: "Decizia formării coaliţiei reprezintă expresia maturităţii politice"

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat luni că decizia formării unei coaliţii între cel mai mare partid de centru-dreapta şi cel mai mare partid de centru-stânga din România reprezintă expresia maturităţii politice, informează agerpres.ro.

Potrivit sursei menţionate, El a făcut un apel la toţi liderii politici "să nu cadă pradă intereselor electorale", când în joc este viitorul ţării: "Decizia politică de a constitui o mare coaliţie legislativă şi guvernamentală între cel mai mare partid de centru-dreapta şi cel mai mare partid de centru-stânga din România este expresia maturităţii politice. Este rezultatul acestei nevoi de a asigura dezvoltarea accelerată a României în contextul regional şi internaţional prin care trecem. Coaliţiile şi alianţele politice nu se fac de bunăvoie şi nesiliţi de nimeni. Ele se fac întotdeauna de nevoie şi siliţi de împrejurări. Ca atare, trebuie să dăm dovadă de seriozitate, onestitate şi profesionalism şi în deciziile pe care le luăm, pentru viitorul tuturor românilor. Fac aşadar un apel către toţi liderii politici să nu cadă pradă intereselor electorale când în joc este viitorul acestei ţări şi al nostru, al tuturor", a spus liderul PNL, prezent la Summitul Autorităţilor Publice Locale.

Conform agerpres, Ciucă a declarat: "Timpul nu mai are răbdare cu noi. România parcurge un moment istoric, deopotrivă special şi paradoxal. Pe de o parte, la nivel regional şi global, se dezvoltă un context de securitate caracterizat prin impredictibilitate şi prin diversificarea conflictelor militare. Războiul din Ucraina şi conflictul militar din Gaza sunt evenimente de tip game changer. Ele schimbă ordinea lucrurilor şi influenţează substanţial modul de relaţionare la nivel regional şi chiar global", a spus preşedintele Senatului.

Potrivit sursei citate, liderul liberarilor a subliniat şi faptul că: "În acest context fluid pe care îl traversăm, s-a deschis pentru România o fereastră de oportunitate, pentru a se dezvolta rapid şi pentru a genera mari proiecte de investiţii, atât la nivel naţional, cât mai ales la nivel local. Ca atare, trebuie să înţelegem că şansa noastră este acum şi că timpul trece foarte repede. Suntem datori românilor cu o politică matură şi cu o guvernare care să producă stabilitate politică, economică, socială şi un înalt nivel de securitate. Fără această maturitate politică nu vom putea accesa tot acest parcurs de dezvoltare a ţării", a precizat Nicolae Ciucă.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. Ne este foarte clar cine este alesul nostru in viitor .In timp de razboi rapiditatea deciziei face diferenta intre pierdere si cistig .Politicienii ce nu au stiinta razboiului sau pe cea a intelegerii evenimentelor ce preced si succed razboiul nu au acum ce cauta in fruntea tarii . Politrucii care „dau bine din gura” trebuie inlocuiti la comanda de cei care inteleg „ cu ce se maninca ” razboiul .Ciuca este cel care va conduce natiunea macar in aceasta perioada de razboi .Avem , o data cu revenirea pacii,tot timpul din lume sa ne jucam de-a politica .Acum Ciuca cere natiunii creditul .Cetateanul are obligatia de a pastra tara in granitele ei actuale .Fara un conducator „ general al armatei” sansele noastre devin zero .

    1. si asta sa fie un Mos Teaca hahaha

      Decit un terchea berchea un mos Teasca e de preferat sau poate vrei vreun filozof ce inca isi trage aghioasele prin politica sau careva ce inca nu cunoaste cit de mult poate duce natiunea romana pina la un punct .

      discutia e sterila,pe Ciuca nu-l voteaza nici familia iar de condus nu a facut-o niciodata,e doar un badge pe care-l poarta ca sa nu iasa altii in fata.

    Ciuca si Ciolacu,

    salvatorii natiunii romane,

    vai de tarisoara noastra 

    D-le Ciuca, maturitatea politica in Romania e la cresa, poate in vreo 50 de ani sa treca la gradinita!! Dar in clasa zero sigur va ramane repetenta!! Hotia politica in schimb a terminat facultati si se lupta cu masterate si doctorate!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb