Ciucă despre aderarea României la Schengen: "Întreg demersul îl tratez cu maximă precauţie"

T.B.
Politică / 11 decembrie 2023

Ciucă despre aderarea României la Schengen: "Întreg demersul îl tratez cu maximă precauţie"

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, luni, referitor la decizia Austriei privind aderarea României la Schengen doar pe partea aeriană, că tratează demersul în continuare cu maximă precauţie pentru că mai sunt paşi de urmat, menţionând că totul depinde de procedurile care trebuie derulate la nivelul Consiliului JAI şi că nu există o dată propusă în acest sens, relatează agerpres.ro.

Potrivit sursei menţionate, Ciucă transmite: "Este o decizie pe care o aşteptăm şi eu îmi doresc ca ea să se finalizeze. De altfel, întreg demersul l-am tratat şi îl tratez în continuare cu maximă precauţie, pentru că mai sunt paşi de urmat, depindem de procedurile care trebuie derulate la nivelul Consiliului JAI şi atunci, până în momentul în care nu vedem finalizată procedura, eu cred că structurile implicate, ministrul de Interne, aşa cum am discutat cu dumnealui, în momentul de faţă poartă în continuare negocieri astfel încât să putem să avem finalizată", a afirmat Ciucă, întrebat, înainte de şedinţa conducerii PNL, despre decizia Guvernului de la Viena pentru aderarea României la Schengen doar cu frontierele aeriene.

De asemenea, întrebat în legătură cu condiţii condiţiile impuse, Ciucă a răspuns: "Cred că aţi remarcat că nu m-am bucurat deloc şi nu ne bucurăm de modul în care s-au derulat şi se derulează întreg procesul", precizează sursa.

"Ceea ce este important este ca în final să existe o decizie în această etapă şi o perspectivă clară vizavi de momentul în care vom avea accederea în deplinătatea ei aprobată", a punctat Nicolae Ciucă, relatează agerpres.

El a precizat, întrebat de când va intra ţara noastră în Schengen, că "în momentul de faţă nu există o dată propusă", conform sursei citate.

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat, sâmbătă seara, că Austria "şi-a flexibilizat poziţia" în ceea ce priveşte Spaţiul Schengen şi este de acord cu ridicarea graniţelor aeriene pentru România, informează sursa indicată.

Opinia Cititorului ( 7 )

  1. o sa ia AUR+Sosoaca 50-60% la alegeri daca se accepta noul Diktat de la Viena.Pai sa nu te faci suveranist indiferent cat de european erai cand vezi ca esti umilit sistematic 'ca nu ai basca' ,mai ales de catre unii cu antecedente istorice in coliziune cu interesele romanilor

    in ultimele ore observ o izbucnire fara precedent in mediul online in legatura cu Diktatul ca daca vrem sa ni se aplice si nou Tratatul Schengen,adica sa ni se recunoasca un drept,trebuie sa ne fie mult mai rau decat pana azi in privinta granitelor 

    e incredibila declaratia cu migrantii care trebuie dusi cu autobuzul,trenul sau orice mijloc in Ro si BG

    dupa ce si-au mutat la propriu deseurile la noi acum vor sa trimita si oameni care nu le convin si in legatura cu care nu are RO nicio vina ca au ajuns in Austria 

    1. cred ca ai dreptate

      cu cat se dau mai jos si se umilesc psd si pnl , cu atat mai sus vor ajunge aur si sosoaca 

      e relativ simplu ( ca refer la psd si pnl) = cand esti in groapa primul gest pe care trebuie sa-l faci e sa te opresti naibii din sapat in adancime!  

      Ban.Cher.Vali 

    Austria nu si-a flexibilizat nici o pozitie.

    Vor sa scape de migrantii sirieni si afgani si sa ii trimita in Romania IN OPOZITIE CU ART.3, AL. 4 DIN CONSTITUTIA ROMANIEI CARE PREVEDE CLAR IMPOSIBILITATEA ACESTUI FAPT!  

    Ban.Cher.Vali 

    inca ceva:

    in opozitie cu propunerea obraznica a Austriei , promisiunea mea ramane valida:  

    la 9 milioane de austrieci in Austria, vor avea 9 milioane de migratori imputiti islamici! la fiecare austriac, un migrator islamic - asta pentru obranicia cu Schengen fata de Romania.  

    propunerea cu relocarea lor in Romania e o gluma si politicienii romani NU o s-o puna in aplicare pentru ca stiu ca vor detona poporul in momentul ala!  

    adica isi maresc pensiile lor speciale si sunt dati bani la toate jigodiile islamice din tari de lumea a treia si la romanii care muncesc sau care au muncit cinstit nu se dau bani!  

    vedeti voi, politicienilor, jigareala de la romani ,cu toporul pus la gat!  

    Ban.Cher.Vali 

    nu ne trebuie scursuri, imigranti ilegali musulmani in Romania. nu vedeti ce se intampla in Franta, Germania, Suedia?? in Israel? ce nevoie avem de asa ceva? suntem membrii UE cu drepturi depline, fara migranti! aia sunt hoti man, teroristi, violatori, sugatori de taxe.

    avem noi tiganii nostri si e destul. 

    da, nu ma prefac ca , politically corect tiganii sunt ok ca-s ai nostri. nu nu-s ok. exceptiile , sa ma scuze. 

    propun referendum national pe tema primirii /neprimirii oricarui numar de migranti de prin tarile africane. daca romanii decid da, ma supun. dar nu un ciolan cu alt umflat sa decida ei.

    1. Ce referendum,conteaza ce zice poporul?Conteaza cine numara voturile!N-am incredere in astia nici cat negru sub unghie!

    Ar trebui sa fiti judecati pentru inalta tradare!!!Cu voi maine-poimaine ne pun ungurii se austriecii sa le cantam si imnul dimineata.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb