Preşedintele PNL Nicolae Ciucă a avut o întrevedere, miercuri, cu reprezentanţii Confederaţiei Patronale "Concordia" şi ai Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR) la care au discutat despre modificările şi măsurile fiscale plănuite de coaliţia de guvernare. Şeful Senatului a adăugat că măsurile viitoare nu trebuie să afecteze climatul investiţional şi locurile de muncă din mediul privat, potrivit News.ro.
"Am avut, astăzi, o întâlnire cu reprezentanţii Confederaţiei Patronale "Concordia" şi ai Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR). Dialogul cu mediul de afaceri este obligatoriu înainte de a susţine orice fel de modificări fiscale. Doar în acest mod putem şti punctul de vedere al companiilor care generează venituri bugetare, pentru a determina ce măsuri se pot lua în perioada următoare fără a afecta climatul investiţional şi locurile de muncă din mediul privat", a scris Nicolae Ciucă, miercuri pe Facebook.
Liderul PNL a mai spus că în discuţia de miercuri a fost confirmat un punct de vedere la care PNL ţine foarte mult şi anume faptul că "mediul de afaceri trebuie să rămână cel puţin la fel de puternic pentru a putea reprezenta în continuare motorul dezvoltării României".
"De asemenea, nu ne dorim să afectăm, în niciun fel, veniturile sau puterea de cumpărare ale românilor şi nici capacitatea companiilor de a-şi desfăşura activitatea în bune condiţii şi a face noi investiţii. Aşa cum ne-au spus astăzi şi partenerii de dialog, mediul de afaceri doreşte un cadru fiscal predictibil şi echilibrat, care să asigure stabilitatea necesară depăşirii unor perioade de criză şi să ofere premise pentru o creştere economică susţinută. Este, de altfel, şi viziunea Partidului Naţional Liberal şi obiectivul pe care îl are în vedere în toate negocierile din această perioadă", a completat Ciucă.
1. Si au confirmat ca nu inchid afacerile pt 3 % cres
(mesaj trimis de Liberal în data de 09.08.2023, 17:25)
TVA a fost 25 % pina in 2008, cred si angajatorii plateau atunci 2/3 din contributii, la fond de salarii. Pt toate stimulentele, granturile si scutirile primite 15 ani, cred ca rezista si la o crestere de 3 % la TVA.
2. despre impozite .....
(mesaj trimis de Leda în data de 10.08.2023, 13:11)
Cresterea impozitelor ar putea fi acceptabila daca si numai daca se injumătateste aparatul birocratic ( ca au crescut peste masura numarul functionarilor, a scazut numărul medicilor si asistentelor si a scazut calitatea unei bune parti a celor ce presteaza in invătămint) si in egală măsura să se facă plata pensiilor direct proportional cu contributia platita. De asemenea trebuie desfiintat sistemul de rente pentru slujbele ocupationale la stat.... sunt nedrepte si frustrante.....
O solutie: desfiintarea contractelor de muncă pe perioadă nedeterminata , angajarea pe perioade contractuale de 4 sau 5 ani, acest lucru ar crea competitie si in egală masura ar genera flexibilitate in dimensionarea aparatului bugetar.... Că la noi un angajat la stat este casatorit cu sistemul, nu poate fi restructurat , chiar daca este complet inutil....