Premierul Nicolae Ciucă a afirmat, joi, la Cluj-Napoca, că nu va promite profesorilor nicodată ceva ce nu se poate realiza, conform news.ro. Premierul şi-a arătat disponibilitatea la dialog, dar a făcut apel la cei implicaţi să înţeleagă contextul în care ne aflăm.
Premierul Nicolae Ciucă a fost întrebat, joi, la Cluj-Napoca, despre procedurile privind rotativa, care s-ar putea amâna având în vedere greva profesorilor şi a afirmat: "Depinde de noi toţi şi depinde de a înţelege situaţia şi contextul în care ne aflăm. Încă de la începutul acestei acţiuni de protest a sindicatelor din Educaţie am căutat să demonstrăm că înţelegem şi că, într-adevăr, profesorii din România (...) merită recunoştinţa noastră şi să fie situaţi pe grila de salarizare acolo unde noi ne-am asumat (...) că trebuie să fie".
Premierul a afirmat că a avut un dialog deschis cu sindicatele.
"Am rugat şi îi rog în continuare, fac apel să înţeleagă să nu ne împingă să facem aceleaşi greşeli care s-au făcut în aceşti 30 de ani", a mai afirmat premierul, care a discutat despre devansarea procedurilor pentru elaborarea legii salarizării.
"În acest moment, îi rog încă odată, sincer şi onest (...) nu pot să le promit acum şi nu voi promite niciodată ceea ce nu se poate realiza. Nu voi face niciodată ceva ce cred că este greşit", a mai afirmat premierul, precizând că într-o lună şi jumătate situaţia ar putea fi realizată.
Premierul a precizat că se va întâlni, la Cluj, cu reprezentanţii sindicatelor din educaţie.
Întrebat încă odată despre rotativă, premierul a precizat: "Ajung la Bucureşti, discut cu colegii din coaliţie şi luăm o decizie".
Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, joi la Sibiu, că procedurile pentru rotativa guvernamentală ar trebui să înceapă în cursul zilei de vineri, dar doar dacă se încheie greva din Educaţie.
"Nu cred că se va face rotaţia în timpul unor negocieri", a adăugat şeful statului, potrivit news.ro.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 25.05.2023, 18:08)
Ceea ce se poate realiza imediat: demiterea d. Neacșu, rectificare bugetară.
2. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 25.05.2023, 19:10)
Deci cele 6% din PIB educatiei,conform legii in vigoare,
nu se poate "promite" profesorilor",
serios ???!!!
3. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 25.05.2023, 19:35)
PNL nu mai intră în viitorul Parlament. Absolut. Sută la sută. PSD intră, dar la limită.
Individul acesta Special este de un tupeu ieșit din comun. Cum poți spune așa ceva în țara în care ai categorii întregi de bugetari, printre care și el, plătiți cu sume enorme din bugetul de stat?! Când bugetul pensiilor speciale este egal cu cel al Cercetării și are toate șansele să devină mai mare decât cel al Educației în următorii ani. Când ai oameni apți de muncă pensionați la 40 de ani pe pensii URIAȘE ce nu se bazează pe contributivitate. Când ai zeci de agenții inutile și aparat birocratic ultra mega umflat și plin de rude de politicieni. Cum?
4. E o simpla amanare a mecanismului di programului d
(mesaj trimis de Un liberal în data de 26.05.2023, 12:51)
Si e rezonabil asa ,plus ca s a discutat de mult timp ca pot sa existe ajustari la program ,, la numr si alocare de ministere etc .. Deci e decalata un pic data ,ajung la intelegere si ajunge Ciolacu premier . Oricat de mult am aprecia pe Ciuca ,democratia inseamna alternata la guvernare ,predarea de buna voie si in ordine a ministerelor catre cei ce urmeaza etc . E tot in spiritul bunei guvernari si al respectului normelor democratice . Altfel ,ne uitam ce s a intimplat cu vecii ucraineni din 1993 inainte : categoric trebuie respectata alternanta dupa un vot corect ,cu observatori ,cu numarare paralele etc ...orice care asigura corectitudinea votului.